STK ve kanaat önderleri Abdullah Öcalan'ın silahların bırakılması ve örgütün sınır dışına çekilmesi mesajına destek vererek, süreç adına önemli bir adım olduğunu açıkladı. MÜSİAD Mardin İl Başkanı M. Ali Dündar, bu Nevruz'un beklentilerini karşılayacak bir Nevruz coşkusu ile geçtiğini dile getirdi.

Örgütün silahları bırakıp ülke dışına çıkması talimatının olumlu gelişme olduğunu kaydeden Dündar, "Türkiye'de birlik ve beraberliğin güçlenmesi tüm halkların eşit bir şekilde ve modern bir şekilde yaşamasının koşulların inşası için yeni bir sürece girmiş olduğumuza inanıyorum. Bu alanda hepimizin bütün STK'ların bu yapılan çalışmalara destek vermesi gerekir. Nevruz coşkusunun bütün Türkiye'ye barışı getirmesini istiyorum. Bizim bu çözüm sürecinde hepimizin üzerine düşen görevi yerine getirmemiz gerekir. Yeni bir milada giriyoruz. Bu çözüme katkı sağlamalıyız. Abdullah Öcalan'ın Nevruz'da vermiş olduğu mesajlar çok önemlidir" dedi.

Uluslararası Stratejik Tahlil ve Araştırmalar Merkezi (USTAD) Başkanı Ahmet Akgül ise, "Oldukça dikkat çeken mesajlar verdi. Bu çok önemlidir. Türkiye artık yeni bir sürece girdi. Bu barış ve kardeşlik sürecidir. Bunu dikkate almak gerekir. Bu mesajlarda herkesin alacağı mesajlar vardır. Artık birlik beraberliğin zamanı geldi. Güneydoğu'nun kalkınması Türkiye'nin kalkınması demektir. Bundan sonra Türkiye'de çatışma ortamı değil, barış ve kardeşlik ortamı tesisi edilecek" diye konuştu.

Mardin İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Medeni Çelik ise bugünün gerçekten Türkiye'de iki baharı birden yaşatan bir gün olduğunu söyledi. Çelik, "Artık bir yürek tek yürek olma zamanıdır. Mardin modeli baktığımızda bütün Mardin'de Kürdü ile Arabı, Türkü, Süryanisi, Hristiyanı, Ermenisi ile herkes bir kilim gibi Mardin'deki kilim gibi annelerimizin ördüğü kilim gibi bir tek renk bir tek yürek olacağız. İş adamları olarak barış sağlandığı zaman bölgenin ekonomisi daha da güçleneceğini ve işsizliğin sona ereceğine inanıyorum" şeklinde konuştu.

İHA