Atanma ümidi ile bekleyen binlerce öğretmen için beklenen müjdeli haber Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'dan geldi. İsmet Yılmaz yaptığı açıklamada 20 bin öğretmen atamasının gerçekleştirileceğini söyledi. Peki 20 bin öğretmen ataması ne zaman olacak? Şubat ayında öğretmen ataması yapılacak mı? 

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, atanma ümidi ile bekleyen binlerce öğretmen için beklenen müjdeli haberi verdi. Yılmaz, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada 20 bin öğretmen ataması yapılacağını resmen açıkladı. Peki Şubat 2017'de öğretmen ataması yapılacak mı? 20 bin öğretmen ataması ne zaman olacak? Öğretmen ataması ile ilgili son dakika gelişmelerine sabah.com.tr'den ulaşabilirsiniz.

ŞUBAT AYINDA ÖĞRETMEN ATAMASI OLACAK MI?

Öğretmen ataması kontenjanlarının ne zaman yapılacağı binlerce öğretmen adayı tarafından gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Öğretmen atamalarına ilişkin açıklamayı Milli Eğitim Bakanı Yılmaz yaparak, öğretmen adaylarına müjdeli haberi verdi. Öğretmen atamasında hangi branşlardan kaç öğretmenin atanacağıyla ilgili detaylar da öğretmen adayları tarafından oldukça merak ediliyordu.

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, "Başbakanımız, Maliye Bakanımız ve Çalışma Bakanımızın talimatıyla, bu hafta duyurusunu yapacağız, 20 bin öğretmenin alımını yapacağız. Öğretmenlerimiz için hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

ATAMALARDA GÖZDE OLAN BRANŞLAR

Her iki atamada da ve diğer birçok atamada da hemen hemen aynı branşlara kadro üstten başlayarak verildi ve ilk beş sıra hiç değişmedi.

MEB için gözde ilk 5 branş şu şekilde: Sınıf Öğretmenliği, İngilizce, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İlköğretim Matematik Öğretmenliği ve Okul Öncesi Öğretmenliği branşları için sıralama değişmedi.  Milliyet