"Kürt sorunu yoktur" diyen AKP hükümetinin Kürtçeye yönelik tahammülsüzlüğü de sürüyor. Konya'nın Cihanbeyli ilçesinde yayın hayatına başlayan ve Kürtçe yayın da yapan "Cihanbeyli'nin Sesi Radyosu", AKP'li Cihanbeyli Belediyesi tarafından "Rushatı olmadığı gerekçesiyle" herhangi bir süre tanınmadan mühürlendi.

Konya'nın Cihanbeyli ilçesinde yayın hayatına yeni başlayan ve Kürtçe yayın da yapan "Cihanbeyli'nin Sesi Radyosu" AKP'li Cihanbeyli Belediyesi tarafından "ruhsatı olmadığı" gerekçesiyle mühürlendi.

Süre tanımadan Radyo'yu kapattılar

Radyonun sorumlusu ve aynı zamanda HDP Konya milletvekili adayı Günay Sağır, radyonun mühürlenmesine ilişkin, "Cihanbeyli'de yeni açmış olduğumuz radyomuz her kesime hitaben yayın yapmaktadır. Daha önceleri elektrik kesintilerine maruz kalıyorduk ama bu kesintiler özellikle Kürtçe yayın yaptığımız esnada yaşanıyordu. Şu anda radyomuz, AKP'li belediye tarafından kapatıldı. Ruhsatın olmaması gerekçe gösterildi fakat, kanun gereği 10 gün süre tanımaları gerekiyordu. Bize hiçbir süre tanımadan radyomuzu kapattılar" dedi.

(nsa/kk/avt) KONYA (DİHA)