İsveç'e iltica başvurusunda bulunan 31 yaşındaki Suriyeli'nin, Suriye'deki iç savaşta işlediği suçlardan dolayı gözaltına alındığı bildirildi. Suriyeli mültecinin, iddia edilen suçları 2012-2015 yılları arasında işlediği, polisin sosyal medya üzerinde yaptığı taramalar sonucu zanlı hakkında deliller elde ettiği öğrenildi.

31 yaşındaki Suriyelinin hangi tarafta savaştığını açıklamayan savcılık, zanlının insan hakları ya da savaş suçu işlemekle suçlandığını belirtti.

Savcılık iddianamesinde, İsveç Polisi Ulusal Operasyon Birimi'nin internette yayınlanan bilgi ve resimlerden elde ettiği bilgilerin kanıt olarak kullanıldığı açıklandı.

Bu tip suçların araştırılmasının genel olarak güç olduğunu söyleyen İsveç Uluslararası Suçlar Savcısı Reena Devgun konu ile ilgili bilgisi olan kişilerin ellerindeki bilgileri savcılığa bildirmesini istedi.

Suriyeli zanlının dün sabah bir süredir ikamet ettiği Stockholm'de gözaltına alındığı, öğleden sonra sorgusunun yapıldığı, bugün ya da yarın tutuklanma istemiyle mahkemeye çıkarılacağı bildirildi.