Ateş için İstanbul Üniversitesi’nde meslektaşları ve öğrencileri tören düzenleyecek. Vefat haberi ile birlikte Ateş’in evi, taziyeye gelenlerle dolup taştı.

Telefonla arayanların arasında TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra öğretim üyesi arkadaşları da yer aldı.

Genelkurmay Başkanlığı yetkilileri ise arayıp cenaze hakkında bilgi aldı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş eve ziyarette bulundu. Topbaş’ın Toktamış Ateş’i, hastanede yattığı dönemde de arayarak sürekli bilgi aldığı öğrenildi.

REKTÖRLÜKTE TÖREN 

Ateş için ilk tören bugün İstanbul Üniversitesi Rektörlük Binası’nda saat 10.00’da yapılacak. Buradaki törenin ardından Ateş’in cenazesi, Fatih Camii’ne getirilecek. Ateş’in cenazesi, öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından anne ve babasının da kabrinin bulunduğu Merkez Efendi Mezarlığı’nda defnedilecek.

ÖĞRENCİLERİN VEDA YAZISI

UUzzuunn yıllar yetiştirdiği ve ders verdiği öğrencilerinin Ateş’in ardından, yazdığı veda mektubu ise aileyi duygulandırdı. Öğrencileri mektupta Ateş’in ardından şöyle seslendi: “Aydın olmanın sorumluluğunu hep taşıyan ve öğretim üyeliğinin ötesinde yaşama dair olumlu bakışını güler yüzü ile ortaya koyan hocamız ‘Eğer biz düşüncemizin doğru ve duygularımızın da insana yakışır yüce duygular olduğuna inanıyorsak, o insanları, farklı duygu ve düşünceleri olan insanları kazanabiliriz ama horlamadan ve suçlamadan...’ sözleriyle yarınlara dair umutlarını yıllar önce ortaya koymuştur.”