Stat: Hüseyin Avni Aker
Hakemler: Yunus Yıldırım, Mustafa Sönmez, Hakan Yemişken
Trabzonspor: Onur, Zeki Yavru, Belkalem, Papadopoulos, Musa, Yusuf, Medjani, Soner, Sefa, Mehmet Ekici, Cardozo
Kasımpapa; Isaksson, Orhan, Donk, Barış, Sancak, Alpaslan, Castro, Viudez, Tunay, Babel, Adem
Gol: Dk. 16 Yusuf (Trabzonspor)
Sarı kart: Dk. 35 Belkalem (Trabzonspor)

Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba Sezonu’nun 4. haftasında Trabzonspor ile Kasımpaşa arasında Hüseyin Avni Aker Stadı’nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısı ev sahibi takımın 1-0 üstünlüğü ile tamalandı.

Trabzonspor’da Mustafa Yumlu, Aykut Demir, Özer Hurmacı, Jose Bosingwa, Constant ve Yatabare sakatlıkları nedeniyle maç kadrosunda yer almadı. Hafif sakatlığı nedeniyle durumu belirsizliğini koruyan Waris ise yedek soyundu. Bu oyuncunun yerine ise Yusuf Erdoğan sahaya çıktı. Genç futbolcu bu sezon ilk kez 11’de sahaya çıktı. Karşılaşmanın ilk yarısında atılan tek gole de imzası attı.

Teknik Direktör Vahid Halilhodzic, Constant’ın yokluğunda da orta sahada Soner Aydoğdu’ya ilk 11’de görev verdi. PFDK tarafından birkaç ceza verilen Halilhodzic, yedek kulübesindeki yerini alamadı. Deneyimli hocanın yokluğunda takımı saha kenarında yardımcı antrenör Jacgues Bonnevay yönetti.

Bordo mavili taraftarlar, maç öncesi eski futbolcuları Kasımpaşa Teknik Direktörü Shota Arveladze’yi alkışladı. Bonnevay ve Shota, müsabaka öncesi birbirlerine başarı diledi. Bu arada, bordo mavili taraftarların müsabakaya ilgisi çok azdı. Avni Aker’in tribünlerinin büyük çoğunluğu boş kaldı.

10. dakikada Yusuf Erdoğan’ın soldan ceza sahasına gönderdiği ve kaleye yönelien topu kaleci Isaksson son anda kornere çeldi.

14. dakikada gelişen atakta soldan ceza sahasına giren Musa, kaleciyle karşı karşı kaldı, ancak kaleye vurmak yerine pas vermeyi tercih edince bordo mavililer önemli bir fırsattan yararlanamadı.

16. dakikada gelişen Trabzonspor atağında ev sahibi ekip öne geçti. Bu dakikada Soner’in pasıyla defansın arkasına sarkan Yusuf Erdoğan, aşırtma bir vuruşla kalecinin üzerinden topu filelere gönderdi: 1-0.

31. dakikada sağdan ceza sahasına giren ve kale çizgisine kadar inen Viudez’in, kale içerisine çevirdiği top kaleci Onur’dan sekti, altı pas içerisindeki topu defans uzaklaştırdı.

39. dakikada gelişen Kasımpaşa atağında Donk orta sahadan aldığı topla ceza sahasına kadar indi, şutunda kaleci Onur’dan seken topa ceza sahası içerisinde Tunay dokunda, kaleye giden topa son anda ayak koyan Belkalem, meşin yuvarlağı topuğu ile üstten kornere attı.

45. dakikada Tunay’ın sağdan yaptığı ortaya ceza sahası içerisinde Babel kafayı vurdu, kaleci Onur son anda topu kornere çeldi.

Hakem Yunus Yıldırım’ın bir dakika uzattığı karşılaşmanın kalan bölümünde başka gol olmadı ve maçın ilk yarısı Trabzonspor’un 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

Kaynak: CIHAN