İtalya’nın Trieste kentinde Palatrieste Spor Salonu’nda yapılan maça hızlı maşlayan millilerimiz, 6-1’lik serinin ardından arayı kapatmaya çalışan Kamerun’a geçitvermeyip, ilk teknik molaya 9-8, ikinci teknik molaya ise 6-8 önde girdi. Oyun kontrolünü elden bırakmaya Millilerimiz, ilk seti 25-18 tamamlayarak 1-0 öne geçti.

İkinci sette özellikle file üstünde daha iyi bir oyun sergilemesi karşılıklı puanları da beraberinde getirdi ancak, filenin sultanları oyun hakimiyetini elinde tuttu ve ilk teknik molaya 8-7, ikinci teknik molaya 16-12 önde girmeyi başardı. İkinci setin sonunda 25-18 skoru bulan Bayan Milliler 2-0 yaptı.

Üçüncü sette de Kamerun’un çabaları sonuçsuz kaldı ve filenin sultanları ilk teknik moladaki 8-5’lik skoru, ikinci teknik molada 16-6’ya taşıyıp seti 25-12 tamamlayarak dutrumu 3-0 yaptı.

Bu galibiyetle bir üst tura geçen Türkiye, F grubunda yeralacak ve maçlar Türk popülasyonunun yoğun olduğu Modena kentinde yapılacak. Filenin sultanlarının rakipleri bugün tamamlanacak ilk tur maçlarının ardından kesinlik kazanacak.DHA-Spor - İtalya-TRİESTE - Eda BERKBAYRAK

Kaynak: DHA