Yeni Büyükşehir Yasasına uyum noktasında ilçenin farklı noktalarında kurduğu birimlerle örnek olan Başkan Kale, şimdi de ''Mobil Belediye'' uygulamasını başlattı. İlk olarak kapatılan beldelere yönelik başlatılan uygulama ile belediyenin tüm birimleri, önceden belirlenen günlerde farklı bir mahalleye götürülerek hizmet vatandaşın ayağına taşınıyor.

Göreve gelir gelmez yaptığı çalışmalarla dikkatleri üzerinde toplayan Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, yine bir ilke daha imza attı. Vatandaşların belediye ile ilgili işlemlerini kolaylaştırmak, sorunları yerinde tespit edip onlara çözüm üretmek ve halkla iletişimi daha da güçlendirmek amacıyla yeni bir uygulama başlatıldı. Bundan böyle belediyenin tüm birimlerinden personelin yer aldığı bir ekip önceden belirlenen günlerde mesaisini kapanan belde belediyelerde geçirecek. ‘Mobil Belediye’ adı verilen uygulamanın ilki Büyükşehir yasası ile belediye olmaktan çıkan Yapalı’da gerçekleştirildi. Mali Hizmetler, Emlak, Fen İşleri, Park ve Bahçeler, İnşaat Ruhsat, Beyaz Masa, Harita İmar ve Zabıta birimlerinden personelin bulunduğu belediye ekibi Başkan Kale ile birlikte mesaiye Yapalı’da başladı.

Yapalı’daki çalışma gün boyu sürdü

Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale’nin başlattığı uygulama ile belediye adeta Yapalı halkının ayağına taşındı. Halkın sorunlarını ve taleplerini dinleyen Kale, belediyenin yeni dönem projeleri hakkında bilgi verdi. Bu arada Yapalı sakinleri de belediyedeki işlemlerini gün boyu mahalledeki eski belediye binasında çalışan personel vasıtasıyla yaparak, ilçe merkezine gelmek zorunda kalmadı.

Mahallelere Belediye kuruluyor

Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, “Mobil Belediye” uygulamasıyla 15 günde bir belediyeyi tüm birimleriyle farklı bir mahalleye kurduklarını kaydetti. Uygulamanın Türkiye’de bir ilk olduğunu ifade eden Başkan Kale, “Yani belediyemiz tüm birimleriyle vatandaşımızın hemen yanı başına geliyor. Ekibin başında ben bulunuyorum. İlçemiz geniş bir coğrafyaya sahip olduğu için uygulama büyük önem taşıyor. Yapalı’da da uygulamanın ne kadar doğru bir karar olduğunu gördük. Halkımız memnuniyetlerini bizlere iletti” dedi.

“Halkla iletişimimiz çok kuvvetli”

Başkan Kale, belediyeyi halkla birlikte yönettikleri ve bu noktada şeffaf bir çalışma örneği sergilediklerini ifade ederek, vatandaşlarla kuvvetli bir iletişim kurduklarını kaydetti. Her ayın ilk Çarşamba günü sabah namazında farklı bir mahallede vatandaşlarla bir araya geldiklerini ifade eden Başkan Kale, “Ayrıca halk günleri düzenleyerek onların sorunlarını, istek ve taleplerini dinliyoruz. Beyaz Masa birimimiz de vatandaşlarımıza rehberlik ederek, işlemlerini kolaylaştırıyor” dedi.

“Amacımız halkımızın mutluluğu”

Eğitimden sağlığa, ulaşımdan kültüre kadar farklı konularda önemli çalışmalarda bulunduklarını belirten Kale, yeni ‘Büyükşehir Yasası’na sorunsuz bir şekilde en kısa sürede uyum sağlayan belediyenin Cihanbeyli Belediyesi olduğunu kaydetti. Kale “Türkiye’nin yüzölçümü bakımından en büyük ilçesine hizmet veriyoruz. Tabii bu büyüklük belediye çalışmaları ve hizmet noktasında belli sorunları beraberinde getiriyor. Ancak biz bu sorunların üstesinden çalışma azmimiz ve kurduğumuz organizasyonla kolaylıkla geliyoruz. Yeni Büyükşehir Yasasına uyum sağlamak için ilçemizin farklı bölgelerinde oluşturduğumuz birimler ile Türkiye’ye örnek olduk. Şimdi de belediyeyi halkın ayağına taşıyoruz. Bundan böyle belirlenen günlerde mesaimizi yeni yasa ile kapanan beldelerde geçireceğiz. Daha sonra uygulamayı mahalle hüviyetine kavuşan köylerimize taşıyacağız. Belediyemizin her biriminden gelecek personelle halkımıza mahallelerinde hizmet vereceğiz. Ayrıca onların sorun ve taleplerini de dinleyerek, bunların çözümü için yerinden adım atacağız. Cihanbeyli Belediyemiz bu uygulamasıyla da tüm Türkiye’ye örnek olmuştur. Amacımız halkımızın mutluluğu” dedi.

Yeni uygulama dolayısıyla belediyedeki işlemlerini ayaklarına gelen hizmetle yapmanın mutluluğunu yaşayan Yapalı sakinleri, Başkan Mehmet Kale’ye teşekkür etti.

Cemal Hatipoğlu