Grup önerisi üzerindeki görüşmelerde söz alan BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Bursa'da, Sakarya'da, Afyonkarahisar'da Kürtlere yönelik saldırı yapıldığını iddia etti. Bunun üzerine MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ve diğer MHP milletvekilleri tepki gösterdi. MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, "Sen Güneydoğu'daki PKK canilerinin hesabını ver önce"dedi.

ÇİRKİN SESİNİZİ ÇIKARMAYIN

Sakık, MHP sıralarına yönelik, "Çirkin sesinizi çıkarmayın. Bu ülkede sizin politikalarınızdır ki bu savaş devam ediyor" diye konuştu. MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, kimsenin milliyetçileri ırkçılıkla suçlamaya hakkı olmadığını belirterek şunları söyledi:

"Biz, Güneydoğu'da Bingöl Belediye Başkanımız rahmetli Hikmet Tekin'i, Ağrı'da Mustafa Bağışlayıcı'yı, Kürttür kendisi, buralarda şehitler verdik. PKK köpekleri öldürdü onları.Cezaevinde, devlete isyan etmiş bir eşkıyanın barış, savaş, gibi kelimelerle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını küçük düşüren, devleti küçük düşüren söylemlerini nefretle kınıyorum."

İNSAFSIZ CANAVARLAR

BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, Uzunırmak'ın konuşmaları üzerine, "Burada herkes aklına geleni söyleyemez" diye tepki gösterdi. MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy, "Bilmeden, iftira atarak bu kürsüden ‘ülkü ocakları saldırıyor' gibi sözlerle milleti burada yanıltamazsınız" dedi. Oktay Vural da "İşte ortaklığı görün. İnsafsız canavarlar. Ne yaptı MHP, ne yaptı ülkücüler, ne yaptı MHP memleketi sevmekten başka. Ne vicdansızlıktır bu" diye konuştu. MHP Isparta Millevtekili Nevzat Korkmaz, "AK Parti-PKK pazarlıkları sürerken, bazı yazar çizer takımı Ali Kemal'i aratmayacak yazılar yazıyorlar" ifadelerini kullandı.