Bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Köroğlu Festivali büyük bir coşkuyla başladı.

Festival ateşinin yakılmasıyla start alan Uluslararası Köroğlu Festivali’ne Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Türkmenistan Ankara Büyükelçisi Ata Serdarov, Sinema Snatcısı Türkan Şoray’ın yanı sıra bürokratlar ve vatandaş katıldı.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “İkincisini yaptığımız festivalimizde vatandaşlarımızın da yoğun katımıyla yaşanan coşku beni çok mutlu etti. Köroğlu bu topraklarda destan yazmış ezilen insanların yanında olan bir kahramanımız. Robin Hood gibi. Köroğlu Robin Hood gibi ezilen insanların yanında olarak yardım etmiştir. Bu festivali yıllar boyu sürdürerek Köroğlu adını tüm Dünya’ya duyurmak en büyük amacımız” diye konuştu.

Köroğlu Dağlar Kralı filminde rol alan Türk sinemasının efsane isimlerinden Türkan Şoray’a vatandaş yoğun ilgi gösterdi. Şoray, vatandaşlarla bir araya gelerek fotoğraf çektirdi. Şoray, kendisine gelen bu davet için çok mutlu olduğunu ifade ederek, “Köroğlu filminde rol almak çok güzeldi. Bu güzel organizasyona davet edilmek çok güzel. Halkımızın gösterdiği ilgi beni çok mutlu etti” dedi.

Kaynak: IHA