Siirt Valisi Ahmet Aydın, beraberinde 3'üncü Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken, İl Jandarma Komutanı Albay Feridun Yürekli ile birlikte Eruh İlçesi'ne giderekincelemelerde bulundu. Vali Ahmet Aydın, AK Parti İlçe Başkanı Cevher Çiftçi ile birlikte kendisini karşılayan Belediye Başkanı BDP'li Melih Oktay'ı makamında ziyaret edip ilçenin durumuyla ilgili bilgi aldı. Komutanlar ise bu sırada İlçe Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

 Geçen yılın ortalarında KCK'ya yapılan baskınla gözaltına alınıp tutuklandıktan sonra geçen ay serbest bırakılarak görevine başlayan Belediye Başkanı Melih Oktay, konuklarına Siirt fıstığı ikram etti. Başkan Oktay, ilçenin öncelikli sorunlarının başında kanalizasyon ve içme suyu geldiğini ifade ederek, sorunların giderilmesi için çalışmalara başladıklarını kaydetti. 

Siirt Valisi Ahmet Aydın ise halkı tarafından sevilmiş belediye başkanlarını önemsediğini belirterek, Siirt-Eruh karayolu ile ilgili şikayetleri değerlendirdiğini ve çalışmaların bu yıl tamamlanması için çaba sarf edeceklerini söyledi.

 Belediye ziyaretinden sonra Vali Ahmet Aydın, Belediye Başkanı Melih Oktay ve komutanlar, 1992 yılında evinden PKK'lılar tarafından alındıktan sonra Salkımbağlar Mevkiinde öldürülen Adil Körpe'nin oğlu Cengiz Körpe'yi evinde ziyaret etti. Vali Aydın, yaşanan son barış görüşmelerinden umutlu olduğunu ve ülkenin çok yakında müreffeh dönemi yakalayacağını belirterek, çocuklara çeşitli hediyeler dağıttı.

 ESNAF ASKERLERİN İZNE ÇIKARILMAMASINDAN YAKINDI

 Vali Ahmet ve beraberindekiler daha sonra ilçe esnafını ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Bir kahvede esnafla ve işsiz gençlerle sohbet eden vali ve komutanlar, herkesi dikkatle dinledi. İlçe taburunda görev yapan askerlerin çarşı iznine çıkarılmamasından yakınan esnaf, "İlçe zaten geri kalmış, kaderine terk edilen ilçe esnafının tek beklentisi de askerdir. Ancak uzun zamandır taburda görev yapan askerler çarşı iznine çıkmadı. Bu sıkıntıların biran önce dikkate alınmalı" dedi. Eruh ilçesinin terör olayları ile birlikte büyük göç aldığını belirten vatandaşlar, iş olanaklarının yaratılmasını istedi.

 Eruh'un Çetinkol Köyü Muhtarı ve aynı zamanda korucu olan Mehmet Can Tekin, 15 yıllık korucu olduğunu, büyük bir fedakarlıkla yürüttüğü bu zorlu görevde özlük haklarının olmadığından yakındı. Devletini seven bir köylü olarak yıllarca büyük bir cesaretle korucu görevinde bulunduğunu belirten Mehmet Can Tekin, ancak ne emekli ikramiyesi ne sosyal üzlük haklarında düzelme ne de düzgün bir maaş sisteminin bulunduğunu ifade etti. 

Vali Aydın ise korucuların özlük haklarının iyileştirileceğini, yeni yasa yönetmenliğinde tüm bu hakları kapsayan bir düzenleme yapılacağını söyledi.

 VALİ, KOMUTANLAR VE BDP'Lİ BAŞKAN BİRLİKTE HALAY ÇEKTİ

 Vali Ahmet Aydın, beraberindeki komutanlar, daha sonra Belediye Başkanı ile birlikte Halk Eğitim Merkezi konferans salonuna geçti. Heyeti karşılayan folklor ekibi, davul- zurna eşliğinde halay çekmeye başladı. Vali ve komutanlarla, BDP'li Belediye Başkanı Melih Oktay da ekibe eşlik ederek hep birlikte halay çekti. Vali, asker ve BDP'lilerin hep birlikte kol kola halay çekmesi, 'barış sürecine destek' olarak yorumlandı.

 PKK, 15 Ağustos 1984 tarihinde ilk silahlı saldırısını Eruh ile Hakkari'nin Şemrinli İlçesi'ne düzenlemişti.

DHA