Avusturya’nın başkenti Viyana’da düzenlenen Medeniyetler İttifakı zirvesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a “One Minute ” esprisi...
 
Hürriyet'te yer alan habere göre forumun moderatörlüğünü üstlenen El Cezire sunucularından Ghida Fakhry Khane, Davos 'taki çıkışı hatırlattı ve Erdoğan’a seslenerek “Sizden kalkıp gitmeyeceğinize dair söz istiyorum” dedi.
 
Forumun ilk bölümünün ihtiyatlı ve dengeli olduğunu ifade eden Khane, ikinci bölüm konuşmacılarının ülkelerini temsil eden siyasiler olduğunu; dolayısıyla konuşmaların “daha doğrudan, açık sözlü ve hatta kışkırtıcı” olabileceğini söyledi. Bu ifadelerinden sonra gülerek Başbakan Erdoğan’a dönen Khane, “Beyefendiler lütfen kimse kalkıp gitmesin. Sizden bu sözü alabilir miyim Sayın Erdoğan” diye sordu.
 
Erdoğan salonda gülüşmelere sebep olan sözleri gülümseyerek karşıladı. Ardından sıranın kendisine geldiğini zannedip ayağa kalktı. Salonun mihmandarı da yanlış yönlendirince Erdoğan kürsüye kadar gitti fakat geri dönmek zorunda kaldı. Khane ise söz konusu karışıklıktan dolayı özür diledi.