Bununla ilgili uzun tartışmalar sonrasında Microsoft, oyun konsolunun Xbox One üzerine kurulabileceğini doğrulamıştır. Bütün önemli puanların, öldürme sayıların, hatta online oyunlarda bıçakla gizliden öldürerek kazandığın her kupa… Hepsi senin oluyor ve onları rahatça Xbox One’a da transfer edebiliyorsun.

Xbox One uyurken beni seyredecek mi?
Hayır. Bu durumda Kinect’i tümüyle hareket ettiremeyeceksin, ama Microsoft bunun içiin güvenlik ayarları sağlıyor. Böylece kameranın tamamen kapalı olduğunu ve seni göremeyeceğinden rahatlıkla emin olabiliyorsun. Yine de çok paranoyaksan, üzerine bir örtü  örtebilirsin.

Oyun kumandasını ne kadar sıklıkla şarj etmem gerekecek?
Şarj etmene gerek yok. Aygıt AA pilleriyle çalışıyor ve şarj edilebilir piller almadığın sürece bu biraz pahalı bir yöntem olabiliyor. Şimdi bu cihazlar entegre pil alabilen ve 360′ın kontrol cihazının üstündeki koca çıkıntıyı da ortadan kaldıran bir bölüme sahip. Bu noktada kontrol cihazının ne şekilde bir pil ömrü olduğunu anlamak için tam incelememizi beklemen gerekecek.

Xbox One sürekli açık mı olacak?
Her zaman olmasa bile, söylenenlere göre her 24 saatte en az bir kere çevrimiçi olman gerekiyor. Tek kişilik oyun oynasan bile… Fakat Microsoft bunun “olası senaryo” denebilecek bir durum olduğunu belirtiyor, yani bu konuyla ilgili hala kesin bir bilgi yok.

Oyun kumandasından nasıl daha fazla faydalanabilirim?
Kinect, ses komutları ve jestleri kullanarak her şeyin kontrol edilebildiği daha akıllı bir sistem geliştirdi. Bununla televizyonda ne izlediğin bile (seçim kutucuğunuzla) kontrol edilebiliyor. Teknik olarak herhangi biri, tıpkı Game of Thrones dizisindeki gibi yavaş yavaş sesini yükselterek “Xbox Kardashianları aç” diye bağırabilir ve  bütün ev savaş alanına dönüşebilir. 

Xbox One için 4K televizyon almalı mıyım?
O kadar zenginsen neden olmasın? Değilsen de üzülme, Xbox One 4K oynatabilme özelliğine sahip zaten. Dolayısıyla 4K patlama yaptıktan sonra Xbox hazır durumda olacak. Şu an en ucuz 4K kapasiteli televizyon Sony’nin 55in KSS-55X9000A modeli. Bu model, temmuzda piyasaya sürülecek ve yurtdışı fiyatı 12 bin lira olacak. Maalesef şu an sadece çok zenginlerin bunu alabileceğini söylemeliyiz. Bu yüzden onun yerine paranı Xbox One’ın bu yıl çıkan 15′ten fazla oyunu için sakla.

İkinci el oyunları oynamak için para ödemek zorunda mıyım?
Hayır. Başlangıçta, bu oyunların ücretli olacağı düşünülmüştü. Ama şimdi Xbox hesaplarıyla ikinci el oyun oynanabileceği açıklanmıştır. Diski giriş yaptığın Xbox hesabından oynatabilir ve oyunda ticaret yapabilirsin.

Xbox One’da oynadığım oyunları insanlarla takas edebilecek miyim?
Xbox One ikinci el oyunların ticaretine ve bu oyunları oynamana izin veriyor, ama bunun için para ödemen gerekiyor.