Dün Ankara’daki Barış Mitingi'ne yönelik gerçekleştirilen katliamın bilançosu ağırlaşıyor. Katliamda hayatını kaybedenlerin kimliklerinin belirlenmesine yönelik çalışmalar ise sürüyor.

HDP Kriz Merkezi'nin aileleri de arayarak teyit ettiği bilgilere göre, şu ana kadar katliamda hayatını kaybedenlerin sayısı 121 kişiye ulaştı.

HDP, TTB ve KESK'te oluşturulan kriz merkezleri ile Adli Tıp morgu ve hastanelerde görev alan ÖHD avukatlarının isimleri belirleme çalışmaları sürüyor. Gece boyunca çalışmalarını sürdüren söz konusu merkezler, gelen bütün bilgileri tek tek teyit etmeye çalışıyor. HDP Kriz Merkezi'nin gece boyunca yaptığı çalışmalarda aileler de tek tek aranarak teyit edilen bilgilere göre katliamda hayatını kaybedenlerin sayısı 121'e ulaştı.

Olay sonrası gün boyu kendilerine ulaşılamayan ve bu yüzden hayatını kaybettiği düşünülen bazı isimlerin yaşadığının öğrenilmesi de sevinç yarattı.

Öte yandan dün akşam saatlerde Keçiören Adli Tıp Merkezi'nde ailesi tarafından cenazesi teşhis edilen Cemal Avşar'ın cenazesinin daha sonra kaybolduğu öğrenildi.

Ailelerin gece boyunca Keçiören Adli Tıp başta olmak üzere Hacettepe, Dışkapı SSK, İbni Sina, Numune hastaneleri önündeki acılı bekleyişi sürdü. Aileleri evlerinde ağırlamak için seferber olan Ankaralıların misafirlik taleplerini yaralı yakınlarına yakın olmak için kabul etmeyen aileler konusu merkezlerin önünde sabahladı. Aileler için çadır battaniye ihtiyaçları karşılanmaya çalışıldı. ANKARA - ANF