Öte yanda Kulu Belediyesi BDP Eş Başkan adaylarının mahalle, ev ile işyerleri toplantı ve ziyaretleri de devam ediyor.

BDP Cihanbeyli’nin Yeniceoba Mahlesi Gençliği ile Kulu’nun Şerefli Köyü Gençliği’nden oluşan yaklaşık 50 kişilik bir heyet, Karacadağ seçim bürosunu ziyaret etti. Gençleri BDP PM Üyesi Şirin Altay, Kulu Belediyesi BDP Eş Başkan Adayı Esin Akgül Güneş’in yanı sıra Karacadağ Gençliği ile çok sayıda yurttaş karşıladı. Burada gençlere hitaben konuşan Akgül Güneş, Kulu ve Cihanbeyli’de BDP’nin birinci parti olduğunu ve büyük bir farkla seçimi kazanacaklarını söyledi. Seçimin son gününe kadar herkesin özverili bir şekilde çalışması gerektiğini kaydeden Akgül Güneş, tüm tehditlere rağmen, tüm hilelere rağmen halkın BDP’ye akın akın geçtiğini ifade eden Akgül Güneş, seçim günü herkesin sandıklarına sahip çıkması gerektiğini vurguladı. Konuşma esnasında Akgül Güneş, gençler tarafından sık sık coşkulu alkışlarla selamlandı.

‘Karacadağ üzerinde kirli oyunlar oynanıyor’

Daha sonra söz alan Altay da, hedeflerinin sadece yerel yönetimleri kazanmak olmadığını, Kulu ve Cihanbeyli’de yüzde 70’lik oy oranına talip olduklarını vurguladı. Karacadağ’ın tarihsel bir misyonunun olduğunu kaydeden Altay, “Karacadağ’da çok kirli oyunlar oynanıyor. AKP, Karacadağ’da 3 belediye meclis üyesi gösterdi. Amaç Kulu’nun kalesi olarak bilinen Karacadağı bölmek, parçalamaktır. Değil 3, 25 aday da gösterseler vız gelir. Karacadağ, üzerine düşen sorumluluğu yerine getirecektir ve bu seçimde de tarihsel rolünü oynayacaktır” dedi.

‘Esin “esin” kaynağımız oldu’

Daha sonra ziyaretlerinin amacını ve seçim çalışmalarını değerlendiren gençler de, Kulu Eş Başkan Adayı Esin Akgül Güneş’in kendileri için “Esin” kaynağı olduğunu belirterek, büyük bir farkla Kulu ve Cihanbeyli’yi alacaklarını vurguladı.

‘Eş başkanlık sistemi bize umut oldu’

Öte yandan Akgül Güneş ve beraberindeki partililerin mahalle toplantıları ile iş yeri ve ev ziyaretleri de devam ediyor. Kulu’nun Aslandere ve Arpaslan mahallelerinde yapılan toplantı ve ziyaretlerde, başta kadınlar olmak üzere çok sayıda yurttaş, daha önce AKP, MHP, CHP ve SP’ye oy verenlerin çoğu da bu seçimde BDP’den yana oy kullanacaklarını ifade ederek, BDP ve eş başkanlık sisteminin kendileri için umut olduğun belirtti.


HACİ GÜNEŞ