Yeniceoba beldesinde Newroz kutlaması yapıldı. Pazaryerinde gerçekleşen Newroz kutlamasına yüzlerce kişi katıldı. Yeşil, sarı ve kırmızı renklerin hakim olduğu Newroz alanına, "Demokratik özgürlükçü ve statülü bir yaşam" ve "An azadi an azadi" pankartları asıldı. Newroz'da kurulan sahne yeşil sarı kırmızı renklerle süslenirken, platformun üst bölümünde "Newroz piroz be" pankartı yer aldı. Sahne alan yerel müzik gruplarının seslendirdiği Kürtçe ezgiler eşliğinde kitle halay çekti. Kitle sık sık "Biji serok Apo" ve "Selam selam İmralı'ya bin selam" sloganları attı.

 

Newroz kutlamasına katılan BDP Adana Milletvekili Murat Bozlak, sloganlarla karşılandı. Bozlak yaptığı konuşmada, Kürt Halk Önhderi Abdullah Öcalan'ın Newroz'unu kutladı. Bozlak, çözüm sürecinin önemine değinerek, bu sürecin barışa evirileceğini dile getirdi. Konuşmadan sonra alanda bulunan binlerce kişi, Newroz ateşini yaktı. Daha sonra yerel müzik gruplarının dinletisi eşliğinde binlerce kişi uzun süre halay çekti. 



BDP'li Murat Bozlak, Yeniceoba Newrozu'nda halaya duruken, Yeniceoba Karakol Komutanı da Newroz alanına gelerek, Bozlak ile birlikte halay çekti. "Gerilla" türküleri eşliğinde uzun süre halaylar çekildi.

ANF