Emniyet Genel Müdürlüğü, 1 Ocak 2016 itibarıyla yenilenmesi kararlaştırılan sürücü belgeleri için online randevu sistemini hizmete sundu.

ONLİNE BAŞVURU İÇİN TIKLAYIN

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 1 Ocak itibarıyla yenilenmesi işlemlerine başlanan sürücü belgeleri için vatandaşların işlemlerini kolaylaştırmak amacıyla online randevu sistemini devreye soktu.

Buna göre, sürücü belgesi sahipleri Emniyet Genel Müdürlüğüne ait “surucurandevu.egm.gov.tr” adresinden randevu talebinde bulunabilecek, il ve ilçe trafik tescil birimlerinde yeni tip sürücü belgesi işlemlerini bu yolla gerçekleştirebilecek.

– Yeni tip sürücü belgeleri 84 ülkede kullanılabilecek

Yeni sürücü belgeleri için vatandaşlardan, tek hekimden alınan “sürücü olur” raporu, 1 biyometrik fotoğraf, parmak izi, sürücü belgesi değerli kağıt bedeli ile hizmet bedeli olan 15 liranın anlaşmalı bankalara yatırıldığını gösteren “ödendi” belgesi istenecek. Bu kapsamda mevcut sürücü belgeleri 5 yıl içinde yeni tip sürücü belgeleriyle değiştirilecek.

Yeni tip sürücü belgeleri, minibüs, otobüs, kamyon ve çekici sınıfları için 5 yıl, motosiklet, otomobil, traktör ve iş makinesi sınıfları için 10 yıl geçerli olacak. Ehliyetler, bu sürenin sonunda, sürücü sağlık kontrolünden geçirilerek yeniden düzenlenecek.

Yeni tip sürücü belgesini alan sürücüler trafik konvansiyonuna üye 84 ülkede araç kullanabilecek.