Konya Hüyük Kaymakamlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından "Köyümde güvenilir ve tam gıda" projesi kapsamında kadınların yetiştirip, hazırladığı yöresel ürünlerin doğrudan tüketiciye ulaştırılması hedefleniyor.

Hüyük Kaymakamı Yasin Yunak, yaptığı açıklamada, proje sayesinde yörede yaşayan kadın çiftçilere eğitim verildiğini söyledi.

Kadınların, evlerinde gıda ürünlerini artık daha sağlıklı ve hijyenik koşullarda hazırlayabileceklerini belirten Yunak, çiftçilerin ürettikleri ürünlerin içerisindeki vitamin, mineral ve besin ögelerini azaltmadan hazırlayıp pazarlayabileceğini dile getirdi.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından verilen eğitime katılıp, girişimcilik sertifikası alan kadınların yakında kendilerine ait iş yerlerini açma imkanına kavuşabileceğini anlatan Yunak, şunları kaydetti:

"Kadınların hazırladıkları gıda ürünlerini teşhir edip, daha geniş kitlelere pazarlayabilecekleri seyyar, her yere taşınabilen bir karavan hazırladık. Projenin burada kalmasını istemiyoruz. Bunların farklı pazarlara, daha uzak yerlere yine sağlıklı koşullar içerisinde taşınabilmesi için bir karavan yapılmasını öngördük. İçerisinde soğutma, ses ve görüntü teşkilatı var. Kadınların öncelikle çevredeki pazarlara, daha sonra farklı illere giderek, ürünlerini bire bir direkt tüketiciye ulaştırmalarını, dolayısıyla daha çok para kazanmalarını amaçlıyoruz."

Hüyük Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yücel Doğan ise hazırlanan karavanı bölgede yapılan festival ve etkinliklere de götüreceklerini bildirdi.

Kadın çiftçilerin evlerinde hazırladığı ürünlerin pazarlanmasını amaçlayan projeye, Mevlana Kalkınma Ajansı'da maddi destek sağladı.

Muhabir: Abdulhamit Yaşar / Metin Bolat

Yayıncı: Ahmet Kayır

Kaynak: