Benzer krizleri yaşayan Türkiye'ye 80'li, 90'lı yıllarda yardım eli uzattıklarını anlatan Miçotakis, “Şimdi sıra Türkiye'de” dedi
 
Hürriyet'te yer alan habere göre; YUNANİSTAN'ın 95 yaşındaki eski Başbakanı Konstantin Miçotakis , Yunanistan 'ın içinde bulunduğu ekonomik sıkıntının giderilmesi için Türkiye'den yardım talebinde bulundu. Miçotakis, "Aynı sorunu yaşayan Türkiye'ye 80'li, 90'lı yıllarda biz yardım eli uzatmıştık. Sıkıntıların aşılmasına Yunanistan yardımcı oldu. Şimdi sıra Türkiye'de" dedi. Başkanlığını Avukat Osman Ataman'ın yaptığı 'Bab-i Ali' toplantılarının konuğu olan eski Başbakan, İstanbul'da yaptığı konuşmada, "Yunanistan'a yardım elinizi uzatın. Türkiye'den destek istiyoruz. Yatırım yapın. Adalar size çok yakın" dedi. Miçotakis, 'Birimiz sorun yaşarken, diğerinin bundan faydalanmaması lazım" ifadelerini kullandı.
 
ANLAŞMAK KAVGADAN İYİ
 
Yunanistan'ın Dışişleri eski Bakanı ve eski Atina Belediye Başkanı kızı Dora Bakoyani'nin de katıldığı toplantıda Miçotakis, Ege'de muhtemel petrol ve doğalgazdan her iki ülkenin istifade etmesi ve Ege sorununa uluslararası çözüm bulması gerektiğini belirtti ve "Mutlak anlaşmak zorundayız. Anlaşmak, kavga etmekten iyidir. Geçmişin sorunlarını geleceğe taşımayalım" dedi. Miçotakis, Yunanistan ile Türkiye sorununu kullanan ülkeler olduğunu belirterek, "Ülkelerimiz arasındaki sorunlar ve sıkıntılar, bizi sevmeyenlerin işine yarıyor. İşbirliğinden iki tarafta karlı çıkacak" dedi. Miçotakis şunları söyledi:
 
Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerçek sorun Kıbrıs'tır. Kıbrıslılar, birlikte yaşamak istiyorlar mı, buna karar vermeliler. Çok fırsat kaçtı. Yeni bir sayfa açmak gerekiyor. Özal ile çözüme çok yaklaşmıştık, doğru yönde ilerliyorduk. Ama söyleyemeyeceğim nedenlerle bozuldu.
 
Özal, özel uçağıyla beni yazlığına aldırdı
 
ESKİ Yunanistan Başbakanı Konstantin Miçotakis, eski başbakan ve cumhurbaşkanı Turgut Özal için de, "Sayın Özal'ı rahmetle anıyorum. En büyük özelliği, hedeflerinin olmasıydı. Uzağı çok iyi görüyordu. Son seyahatimde Cumhurbaşkanıydı. Sıkıntılı yıllarımdı. Özel uçağını gönderip, beni yazlığına aldırdı. Kendi kullandığı, kaptanlık yaptığı tekneyle dolaştık. Ölümü Yunanistan için de büyük kayıptı" dedi.