Yurt dışında 1 Kasım milletvekili genel seçimleri için oy kullanma işlemleri sona erdi. 1 milyon 76 bin kişi sandık başına giderken, gümrüklerle birlikte 1 milyon 300 bin oyun kullanılmasının beklendiği yurtdışında katılımın toplamda yüzde 45’lerde kalması bekleniyor. Bu oranlar ise 7 Haziran’daki rakamları aşıyor.  

Yurt dışında, 1 Kasım 2015 milletvekili genel seçimleri için 8 Ekim’den beri devam eden oy kullanma işlemi sona erdi. Toplam 2 milyon 895 bin 885 seçmenin yaşadığı 54 ülkedeki 113 temsilcilikte sandık başına gidildi.

Seçmenlerin seçime katılım oranı 7 Haziran seçimlerini geçerek yüzde 45’lere ulaştı.

1 milyon 76 bin seçmenin oy kullandığı 7 Haziran seçimlerindeki sayı son güne girilirken aşıldı. Gümrüklerde oy kullanılmaya ise 1 Kasım tarihine kadar devam edilecek.

Gümrüklerle birlikte 1 milyon 300 bin oyun kullanılmasının beklendiği yurtdışında katılımın toplamda yüzde 45’lerde kalması bekleniyor.

1,5 milyon seçmen sandığa gitmedi

Öte yandan, sandıkların sadece konsoloslukların olduğu yerlerde kurulması, ABD , Avustralya gibi ülkelerde katılımı düşürürken, Avrupa’da da İsveç gibi ülkelerde oy kullanmak için 600 km yol gidilmesi gerekti. Çevre şehirlerde yaşayan birçok seçmen yüzlerce kilometre yol giderek oy kullandı. İMCTV