Yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara'nın doğusu, Güney ve İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Güneydoğu Anadolu, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay, Hakkari ve Şırnak çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden itibaren Kahramanmaraş, Malatya, Tunceli, Elazığ, Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Batman çevrelerinde kuvvetli (21-50 mm) olması bekleniyor.
Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor, mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, güney ve doğu kesimlerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Bazı illerimizde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı yer yer çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 20
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Anadolu yakası aralıklı sağanak yağışlı 20
İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 23
Adana: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra gece yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27
Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra ve akşam sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 21
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı 20
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 17
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların akşam ve gece saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor)