deniz-ozd36 @ hotmail.com

  Sosyal medyada paylaştığımız bir resim olsun. Vücudu geliştirip ve güzel markalı bir elbise giyerek, caddenin ortasında kasılarak yürümek olsun. Markalı bir arabaya binip, lüks bir evde oturmak. Güzel bir meslek alıp, diğer insanları aşağı seviyesinde  görmek. Çok para kazanarak  kendini bir şey zannetmek. Bunlar  bakış açısının aşağı seviyesine düşmesi ile toplum içinde oluşan iç güdü sel  sorunlardır. Bu duyguların doğru bir şekilde bastırılmazsa! Haşa  dünyayı da kendisinin yarattığı bir hayat yaşamaktadır!  Sosyal medyada kaşların çatıldığı bir resmi paylaşarak ve bunun üzerine anlamlar yükleyerek,  ayakların yere basmadığı kadar duygular tavan yapmaktadır. Caddenin ortasında yürümesi, bindiği lüks arabanın havası. Oturduğu lüks evin, aldığı lüks mesleği, çok paraların kazandığı işin. Bunların hepsini kendi iradesi ve gücü sayesinde başardığını zannetmektedir.  Oysa insanoğlu kendisini yaratanın dışında bu gücü başarması imkansızdır.   

  Yaşamıyla  yaratıcıyı unutan insanlar, kendisini  bir şey zannetmektedir. Bu tür zihniyete sahip olan insanlara şahit olmaktayız. Bu tür insanların, içi boşaltılmış, insanlık ve adamlık duruşunu kendisine yakıştırmaktadır. Bu tür insanları bakışı bu hal üzerinedir.  Bu tip insanlar, her şeyin kendisinin elde ettiğini düşünüp, duyguları tavan yapmaktadır. İçini doldurduğu duygular bir sağlam fikre dayanmamışsa. Kendini beğenme ve Allaha ihtiyaç duyulmadığı duygu ve düşünceleri  meydana çıkmaktadır! Bu duygu ve  düşünceler çok tehlikelidir. 

  Adam gibi  adam olmak, ne bir mesleğe, nede mala gerek kılar. Bu tür şeyler insanların hayatlarını kolaylaştıracak şeylerdir. Ama  insanların şahsiyetine  katkı yapacak şeyler değildir. Bunu böyle kabul etmeyenler, hayatları kompleksli ve şahsiyet  bozukluğu olarak geçirecektir.    

     İnsanlığa katkı yapmak için, her tür zahmete katlanan ve bunun uğurda hapis yatıp, dünyalık hiçbir menfaati  karşılık beklemeden, sadece Allah (C.C)’nın rızası uman adamlara, adam gibi adam denir. Adamlığın içini doldurmak boş kuru laflar ile ispat edilecek bir şey değildir. Her zaman kendi değerlerin arkasında duran, ufak bir sarsılmayla çizgisinde ayrılmayan insanlara adam gibi adam denir. Adam gibi adam hakkıyla anne-babasına hizmet edip. Onların önünde küçülüp eğildiği zaman adam gibi adamdır. 

  Adam gibi adam olmak; yolları ışık gibi açan fikre sahip olup bu uğurda samimi olandır. Çirkef düşüncelerin melodi ilhamlarıyla hareket edip, insanlığa bataklığa sürüklemek değildir, adam gibi adam olmak. Adam gibi adam olmak kapitalistlerin değirmenine su taşımakta değildir. Adam gibi adam olmak, tüm kirli sistemlerin karşısında durup Müslümanca bir duruş göstermektir.