info @ ybhaber.com

Bir masal yazdınız kendinizce. Ölüm yok hiçbir olayında ama uyanınca konuşamıyor hiçbir çocuk nefesi annesinin gözleri ile toprağa düşüyor, Barış adını verdiğiniz ölüm gerçeklerinde.

 

Kendi çocuklarını vuran katil bir ülke Türkiye, utanmıyor kimse, sıradan geliyor ve utanç duyacak kimse de yok, insanız dediğimiz saray gölgesi menfaatlerinde. Kime ne Cizre'de ölen çocuktan, Cizre uzak gidilmez zaten. Herkesin kendine göre bir açıklaması var, kimileri terörist diyor ! Oysa daha 14 yaşında gücü yetmez o ağır silahı kaldırıp namluyu zalime doğrultmaya. Vicdan ölüyor aslında çocuk ölümleri sıradan geliyor herkese ne de olsa "Ölen ölmüştür" Mantığına alışmış toplum. Barış altında meydana gelen ölümler savaşta daha az, istatistiklere göre. Bir barış masalı yazıldı bu halka ve uyuyor herkes uyudukça çocuklar ölüyor gelecek kurşuna diziliyor ve kimse sol yanının farkında olmadan sağ tarafının üstüne uyuyor.

 

 

Uyu ey Türkiye uyu... Uyandığında nerde olduğunu bilmeyeceksin, seni duyacak kimse kalmayacak. Belki dilini bilecek birilerini de bulamayacaksın. O zaman belki masalların ne kadar anlamsız olduğunu anlayacaksın.

 

 Mustafa Miryan