metinates @ ybhaber.com

BEN, Dilan BİÇER VE YAZI…

Amaç iyi şeyler yapabilmekse oturup düşünmemiz lazım; En iyi nasıl yapabilirim yada yapabileceklerim iyi’ye dair olur mu, gibi...İnsan, kendisine biçilen rolü iyi oynamalı, hakkını vermeli.Bir nevi üzerine düşeni yapmak, en iyisini yapmak kadar kıymetlidir. En iyisini yapmanın yolu burdan geçer belkide.Kimi insan gelişine yaşar.Kimi insan omuzlarında ağır bir yüküm sorumluluğunu taşıyarak….

Zaman zaman selamlaştığım ve paylaşımlarını özenle takip ettiğim Dilan BİÇER kardeşimden geçenlerde bir mesaj düştü ekranıma.Kısa süreli bir sohbetten sonra ’’Bir köşen olsun istermisin’’ deyince, düşünmeye başladım. Bu köşeyi doldurabilirmiyim, bu köşeyi işgal etmiş olmamın bedelini hakkıyla ödermiyim şeklinde bir iç hesaplaşma yaşadım….

İnsanın insandan öğrenecekleri vardır.Bir ‘hiç’ diye tanımladığımız bir olgudan dahi öğrenceklerimizin olduğunu hep düşünmüşümdür. Her insan ve her hayat bir öğretidir.Her öğreti ufkumuzun çapını biraz daha açar.Yeter ki geniş bakalım, öğrenme açlığıyla bakalım hayata...

 

Metin ATEŞ