salihyazar @ ybhaber.com

ADALET, EVRENİN RUHU

“Memleketin son raddede halini en güzel özetleyen sözle başlıyorum. “Psikoloji cehennemi, sosyoloji cenneti." Levent Üzümcü(Aktör-Karşı Gazetesi-03.03.2014 Hırsız Doğanlar Makalesinden)

Taraf ve yayın hayatında henüz ayını tamamlamamış Karşı gazetesinde yayınlanan haberler ve gelişmelerden sonra savcılar görevini yapmak ve harekete geçmek için neyi bekliyor.

Hükümet karşıtı kesimler için harekete geçmek için hiç tereddüt etmemişlerdi.

Vicdanım, “Adalet, uyuya mı kaldı? “ demekten kendini alıkoyamıyor.

Balyoz, Sarıkız, Ayışığı planlarını aynı(Taraf) gazetede deşifre edilirken, yayınları ihbar kabul edip gerekli girişimler başlatılmamış mıydı? O zaman pek cevvaldi “adaletimiz”.”

“Kraliyet adalet karşısında. 

İspanya’da Prenses Christina adalete hesap veriyor. Halk sokaklarda ve öfkeli.

Memlekette her tür yolsuzluk ayyuka çıkmış, tapeler havada uçuşuyor.

Yolsuzlukları örtbas etmek için alenen hukuk guguk kuşuna çevriliyor.

Hiçbir şey yokmuş gibi bir “paralel devlet” masalı vizyonda dolaştırılıyor. Ama tapelerin içinde geçenlerle ilgili bir tek söz söylenmiyor.

Gönüllü “akıncı medya erenlerinin medyası, her tarafı eline alıp vatandaşların üzerinde farklı algılar pompalıyor. Memleket insanında  tık yok..

"Gerçek bir hukuk devleti: Vatandaşların okulda, evde, sokakta ve kamusal alanlarda kendine tanınmış anayasal haklarını nasıl kullanılacağını tarif etmez. Yurttaş temel haklarını nasıl kullanacağını devlete sormaz.

Adalet sistemi üzerinden dayatılanları sineye çekmek zorunda değiliz. Mahremiyete müdahalelerde, “Sana ne?” demek, hukuk devletlerinde en temel haktır."

Israrla kendi doğrularınızı dayatırsanız, buna hukuk devleti denemez.

Totaliter, istibdat ve istihbarat  devleti denebilir.”

MÜNAFIK, NALINCI KESERİ GİBİ

“Münafık, kâfirden eşedir. ”diyen Müslümanların, Müslümanın neden olduğu zulme itiraz ederek münafık olmadığını gösterir. Zulüm kimden gelirse gelsin, itiraz eder.

Hakşinas ruh ve erdemli duruş, korumaya çalıştığınız kutsallarınızın da sigortasıdır.

Zalimlerin estirdiği rüzgârların etkisiyle münafıklaşan, vicdan, kalp ve gönül gözü büyük günah içerisindedir. Kör olmayı tercih edenlerin sorumluluğunu mazlumla affetmeyecektir.

Tarih notlarını almaktadır. Nasıl ki güneş balçıkla sıvanmazsa, zamanı gelince orta yere saçılacaktır gerçekler, saklandıkları karanlık dehlizlerden.”

salihyazar@gmail.com