salihyazar @ ybhaber.com

ADAMLIK, İCABINDA İDAMLIKTIR

Dik, onurlu, vicdanlı ve namuslu olan vatandaşı korumalı ve yenisini  inşa etmeliyiz. Sonrası için birbirimize yüksünmeden bakacak yüzümüz ve gururumuz olsun diye.

Vicdanımızın sesini dinleyelim. Onu kimsenin ipotek etmesine müsaade etmeyelim. Her koşulda doğru bildiğimizi söyleyelim. Velev ki en sevdiklerimizle ters düşsek bile.

Adamlık, zor günlerin sanatıdır. Zor zamanlarda ortaya çıkar.

Varsın tehdit etsinler, aşağılasınlar, ötekileştirsinler ve her çeşit ahlaksız linçe tabi tutsunlar. Hiç önemli değil. Zor günler geçecek, akan zamanla birlikte her derdin ilacı olan “akıl” onları utandıracak(onurları kaldıysa) ve cezalandıracaktır.

Dünde benzer şeyler yaşanmamış mıydı?Bakınız, o günlerde farklı konuşanlar ve meydan okuyanlar şimdi nerelerde?

Başkalarını hep kendi ölçülerimiz dâhilinde seviyor ve sayıyoruz. Kendi koşulları içinde ve olduğu gibi kabul ederek sevmeyi başardığımız gün normalleşmiş bir toplum oluruz.

Yanlışlar üzerinden değil, doğrular üzerinden duruşumuzu belirlediğimiz gün; adam olduğumuz gündür.

ÇARPIK AŞK-I MEMNU

“Bana yalan söylediğine üzülmedim. Bundan sonra sana inanamayacağıma üzüldüm.” Friedrich Nietzsche

Hazret uçmaz mürit uçurur. Sevgi insanın gözünü kör ediyorsa, bu  maşuka duyulan sevgiye darbe vurur.Maşukun samimiyetine inancınız tamsa önce onu eleştireceksiniz.

Mütedeyyinler Hz. Ömer’in Hz.Ebubekir'e , (Hz.Ömer Hz.Ebubekir’ e yanlışı olması, istişareden sonuç alınamazsa kılıcıyla düzelteceğini söylemişti.) ve  Şeyh Edebilinin Osman Gazi'ye söylediklerini neden hatırlamak istemez?.

Temel insan hakları üzerinden değil, ideolojileri üzerinden iktidardan nemalanmaya çalışan kim olursa olsun; “ego faşisttir.”

Hem iman ettik ve teslim olduk(İslam) diyen, hem haddini aşarak Rahman ve onların müstesna temsilcileri olan Peygamberleri adına dini genelgeler yayınlamaya kalkan münafığın ta kendisidir.

İnsanların sınırlı ve sorumlu yaratıldığını söyleyerek sınırsız ve sorumsuz haris öfkeyle toplumun değerlerini alt üst ederek menfaat sağlayan münafığı, beşeriyet hiçbir zaman af etmedi ve bundan sonra da etmeyecektir.

salihyazar@gmail.com

www.ybhaber.com