info @ ybhaber.com

Normal şartlar altında haftada bir yazı yazabiliyorum ama son zamanlarda ülkemizde yaşananlar öyle bir safhaya geldiki hergün yazma imkani doğuyor.

Gezi Parkındaki bir kaç ağaç için başlatılan ve daha sonra "Milliyetcilik, Kemalist`lik, Spor Taraftarlığı, Darbecilik ve İsyan" adı altında cığ gibi büyüyen Direniş ülkedeki değişik ırk ve mezhepten vede en önemlisi farklı ideolojileri olan insanları bir araya getirmeyi başardı.

Aslında hepsinin amacı %50 yi aşkın oy potansiyeli olan AKP `yi devirmek ve ülkeyi olası bir İslam Cuhmuriyetinden kurtarmak. Hedef tek ama farklı ideolojilerle hedefe ulaşmak çok zor, çünkü hiç bir grubun AKP`ye natif ne Partisi nede Siyasetçisi var. En azından durum bunu gösteriyor. Bu Siyasetçi veya Partiyide farklı hayat tarzları ve dünyaya bakış açıları ile bulmak çok zor günümüzde.

Çok olumlu ve aynı zamanda tehlikeli bu durum ileride çok büyük sorunları kendisiyle getirecek.

Anlayacağınız AKP bir dahaki seçimlerde tek başına olmasada meclise girecek ve hükümeti kurma yetkisini alacaktır. Bu maalesef böyle olacak.

Şimdilik AKP`nin yapması gerekenler
- İstifa etmek
- Erken seçim
- Halkın güven oyunu tazelemesi

Eğer tekrar seçilir ve Direniş sürerse tek olasılık Askeri Darbe, ki buda Türkiye için son 30 senenin en büyük faciasi olur. Seçilmezse Acilen çok iyi bir siyasetçi bulup gercek Demokrasi ve modern Türkiye`ye yakışan bir Parti kurmak.

Benim şahsi fikrim bu olup bitenlerin hepsi bir kaç hafta sonra son bulacak ve hiç birsey yaşanmamış gibi hayat devam edecek.

Esen Kalın

Ergin Bardakcı