salihyazar @ ybhaber.com

Renkleri severim, her biri iç âlemimizin ve dünyamızın bezeklerinin tercümanıdır.

Yağmur damlaları olmasaydı renklerin gökkuşağında kardeşçe yaşadığının nasıl bilebilirdik. Renklerimizin farklılığından dolayı kavga etmemizin ne kadar saçma olduğunu alaimisema bize ne güzel anlatıyor.

Seslerin hepsini tanımasak da dinleyince aynı duyguları anlattığını fark ediyorsunuz.

Her insan kendi kültürünün sesini çıkarır. Dışınızdaki insanların dilini anlamasak da tınısından meramını anlarız. 

Biliriz ki seslerde acı, sevinç, hüzün, mutluluk nidaları hep aynıdır. Biliriz ki sesler özünde  duygu kardeşliğinin beyanıdır. Anlamamız gerekmiyor, his etmek yetiyor. Gönülden gelen nağmeler aynı duygunun çocuklarıdır.

Hayata merhaba dediğimiz yeri ve çocukluğumuzun geçtiği yeri, sonra yaşayacağımız farklı hayatlarda ve yerlerden  yeğ tutarız. Bizim için kutsaldır. Çünkü her duygunun ilki çocuklukta tanır ve tadarız.

Duygu kardeşliğinin amacı; İnsanlar arasında sevgi, saygı ve merhameti geliştirerek, birbirine bağlı bireylerden oluşan bir toplum oluşturmaktır. Gelişmiş toplumlar için bu, kalkınmak kadar önemle üzerinde durulan ve ciddi yatırımlar yapılan bir hedeftir.

İnsan ırkının hassas dengesini, Dünyanın hızlı değişimine ayak uydururken kaybedilen insani değerleri ve duygu kardeşliğini çocuklarımıza kazandırarak koruyabiliriz. Geleceğe güvenle bakabilmek için, sevgiyle yoğrulmuş kardeşlik duygusu edinmiş ve vicdan gelişimini tamamlamış sağlıklı bir nesil için el ele verelim. İdeal neslin hayaliyle yaşamayı bir yana bırakıp, emek verip yetiştirelim.

Ailede başlanmalı işe. Farklılıkları zenginlik, ortak yönleri duygu kardeşliği olarak görmeyi öğretelim. Her durumda olumlu düşünmenin ve insanları olduğu gibi kabul etmenin önemini anlatalım. 

Her insanın sevgiyi hak ettiğini söyleyelim. Paylaşıldıkça artan ve arttıkça mutluluk veren tek şeyin sevgi olduğunu öğretelim yavrularımıza. Duygu kardeşliğinin tek gerçek olduğunu işleyelim. Manevi kazanımlardan sağlanan mutlulukların maddi kazanımlardan daha doyurucu ve koruyucu olduğunu anlatalım. 

Dünyada barışı, birlikte yaşama iradesini sağlayacak ve yeryüzünde savaşları bitirecek olan duygularımızın kardeşliğine dört elle sarılmalıyız.

salihyazar@gmail.com