reklam @ ybhaber.com

Güneş Enerjili Bahçe Aydınlatma Fiyatında ve Kalitesindeki son Yıllardaki gelişme

Güneş enerjili bahçe aydınlatmaları başlarda herkesinde bildiği gibi aksesuar olarak kullanılan, tabiri caizse kendini bile zor aydınlatan solar aydınlatma ürünleriydi. Özellikle, süper marketlerde satılan birçok solar lambaların hala öyle olduğunu görmekteyiz. Oysaki, son yıllarda bu piyasa çok ilerleme katetmiş ve her bütçeye uygun ve kaliteli ürünler piyasaya sürülmüş durumda. Aydınlatma güçü çok yüksek olan büyük modellerden , fiyatı daha uygun olan küçük portatif modellere kadar bir çok seçenek mevcut.

Kendiminde aşina olduğum ve kullanmış olduğum, solar bahçe aydınlatmalarını ve güneş enerjili lambaların genel özelliklerini sizler için detaylı bir şekilde inceledik.

Öne çıkan fonksiyonlar

Üç farklı yanma modu

Solar lamba üzerinde farklı yanma modları ayarlanabiliyor, isterseniz bulunduğu bölgeyi hareket algıladığında aydınlatabiliyor, isterseniz hareket algıladıktan sonra kısık olarak yanmaya devam ediyor. Güneş enerjili lamba üzerinde buna benzer 3 farklı aydınlatma modu mevcut.

Gece Çalışma Özelliği

Solar bahçe aydınlatma üzerinde gece/gündüz algılama sensörü var ve bu sayede sadece karanlık olduğunda çalışıyor. Gün boyu sarj depolaması yapan solar lamba , bu sayede gece boyunca çalışabiliyor. Bu da yaklaşık 8-10 saat aydınlatma yapabilmesine imkan tanıyor. En iyi verim alabilmek için saat 10:00 – 16:00 arası güneş alan bir yer yere konumlandırmak gerekiyor.

Kablo Gerektirmemesi

Güneş enerjili bahçe aydınlatma herhangi kablo bağlantısı olmadığı için gerek elektrikçi çağırma masrafı ve kabloyu nereden geçirecem derdinden kurtarıyor. Direk montaj yapmak istediğiniz yere takıp kullanmaya başlayabiliyorsunuz.

Caydırıcı özelliği

Hareket algıladığında anında ortam aydınlatması yapıyor ve bu özellliğiyle kötü niyetli insalar anında yanan ışık karşısında şaşırıyor ve korkabiliyorlar. Özellikle bu fonksiyon cok ilgi geçici olduğunu söyleyebiliriz, çünkü istenmeyen misafir ve hırsızlar için caydırıcı özelliğe sahip.

Değiştirilebilir batarya ve uzun ömür

Solar bahçe aydınlatmasında 2000mah lik şarj edilebilir bataryalar var ve batarya ömrünün azaldığı zaman yani bir kaç yıl sonra piller değiştirilerek kullanmaya devam edilebiliyor.

Farklı model solar bahçe aydınlatmalarında kumandadan açma kapama veya ışık rengini değiştirme özelliği de mevcut. Buna ek olarak solar lambanın gövdeside dayanıklı metal yüzeyden yapılmış, uzun ömürlü

Uygun fiyat seçenekleri

Her bütçeye uygun güneş enerjili bahçe aydınlatmaları bulmak mümkün. Modellere göre de özellikler değişmekte. 270 derece geniş açılı aydınlatma yapan solar aydınlatma modellerinden, daha küçük ve fiyat olarak uygun modeller ile çoklu aydınlatma yapabilmek mümkün.

Sonuç olarak solar aydınlatmalar yükselen elektrik faturalarına karşı biraz da olsun bütçemizi rahatlacak ve yeni modelleriyle karşımıza daha yeni ve kaliteli olarak çıkacak gibi gözüküyor. Artan enerji ihtiyacına daha fazla çözüm sağlayacağını şimdiden söylemek mümkün.