reklam @ ybhaber.com

Eski zamanlardan beri kullanılan işlemeli havlu örnekleri misafirlerimiz için kullandığız özel bir çalışma olarak evlerimizde yer almıştır. Ağırlamış olduğumuz misafire özel olarak sunduğumuz havlu renklerin kaynaşmasını başaran güzel bir çalışmadır.  Büyüleyici bir görselliği olan havlu kenarı örnekleri insanın ruhunu okşayan bir güzelliğe sahiptir. Ellerinizi kavuşturarak havlu üzerinde gezdirdiğiniz an motiflerin zarafetini hissedecek, akıtılan alın terinin ne kadar değerli olduğunu bizzat yaşayacaksınız.  Bakışlarınıza yansıyacak olan anlam içeriği ve yorum, havlu kenarını işleyen el işi sanatçısının duygu ve hislerinin motiflere aktarılmasından başka bir şey değildir. Sizlere güzel duyguları aşılayan bu çalışmalara bizler aracılığı ile ulaşarak istediğiniz örnekleri temin edebilirsiniz.

Parlayan Yıldız; Havlu Kenarı Örnekleri

Gökyüzü semalarında parlayan bir yıldız nasıl hafızalarımızda yer bulursa el işi işçiliğinin parlayan yıldızı olan havlu kenarı örnekleri tüm ışıltısıyla bizlerle olmayı başarmış eşsiz bir çalışmadır. Genel boyutları ile genç kızlarımız ve ev hanımlarımız tarafından ilgi duyulan bir çalışmadır. Kullanım alanı olarak ev ve banyolarımız gösterilir.  Havlu kenarlarında Seyrek Ve Keten Bez Kanaviçe ve çeşitli içeriklerde süsler yer alır. Sizlere özel olarak hazırlanan bu çalışmalar arasında tıgisi havlu kenarı, iğne oyalı havlu kenarı, pullu, oyalı ve gipürlü işleme örnekleri mevcuttur.

Misafir Havluları

Ayrı bir önem ve özelliği ile misafir havluları yüzyıllardır toplumumuzda yer alarak, uygulanan süsleme sanatı ile büyük övgüler almayı hak etmiştir. Toplum olarak tercih ettiğimiz havlu kenarı örnekleri şöyledir. Biliyoruz ki boncuklu iğne ile işlenen oyalar ve sade iğne ile işlenen oya kenarlarına ait danteller, keten bez üzerine yapılan işlemeler, kurdele ve tığ ile dokunan model örnekleridir. Değişik tarz ve içerilere sahip modeller 2017 ye girdiğimiz şu günlerde sayfalarımızda yar alacaktır. Sizlerde buradan rahatlıkla modellerimizi inceleyerek bizlerden detaylı bilgi talep edebilirsiniz.

Seyrek Ve Keten Bez Kanaviçe

Hanım ve genç kızlarımızın zevk, ihtiyaç ve isteklerine cevap verecek el işi sanatlarının püf noktaları burada yer alır.  Bayanların bulundukları mekânı güzelleştirmek için göstermiş oldukları çaba ekonomik, kültürel gelişimimizi doğrudan etkilemiştir.  Anadolu’muzun dört bir yanı motiflerle ilmek ilmek dokunmuş havlu kenarı örnekleri dört bir yanda yaşam bulmuştur. İşleme sanatının bu ayrıcalığı “kanaviçe” üzerinde çeşitli motiflere sahip olur. Kızlarımızın çeyiz sandıklarını yerinde görecek olursak burada kanaviçe çalışmalarını inceleyebiliriz. Seyrek ve keten bez olarak bilinen kanaviçe iğne ve ipliklerle yapılan bir çalışmanın ismidir. Burada kullanılan iplikler ipek elyaflılar, pamuk elyaflılar, yün elyaflılar ve sentetik elyaflılardır.