info @ ybhaber.com

Dünyada köşe yazarlığının en kolay olduğu ülke Türkiye olsa gerek . Konuşulacak veya yazılacak o kadar konu varki yazmaya baslamadan önce 5 dakika TV seyredip radyo dinlemek yetiyor.

Editörümüz Sayın Sami Avcı bana "spor yazarlığı yaparmısın? Diye sorduğunda Kafamda soru işaretleri oluştu. Sadece spor yazarlığı zaman ister, takip etmek gerek diye düşünmüştüm. Ama bu benim için zamanla hiç zor olmadı, çünkü Türkiye'de gündem hep birbiri ile bağlantılı. Yani spor siyasete, siyaset savaşa, spor cinayetlere, cinayetler ve ve ve ve.... Dönüşebiliyor.

Fenerbahçe - Galatasaray maçından hemen sonra her iki takımın taraftarları şehri savaş alanına çevirip cinayet işliyorlar.

Reyhanlı'da 50' ye yakın insan katlediliyor, iktidar muhalefet söz savaşına giriyor.

Ve daha sonra hiç gündemden düşmeyen FB - GS maçı ile bağlantı kuruluyor. Reyhanlı ve Kadıköy'de yaşananlar farklı imiş. Yani insanların öldürülmesı farklıymış.

 

Gerçek olan tek şey Türkiye ekonomik olarak düzelmiş olsa bile mentalite ve zihniyet aynı tek istenilen şeyin "yurt da sulh, Cihan'da sulh" ilkesinin Spor, Siyaset ve Türkiye'de yaşayan insanların hangi Etnik gruba olduğuna bakılmaksızın uygulanması.

Esen kalın

Ergin Bardakcı