info @ ybhaber.com

 

Şifalı bitkiler nelerdir?

Her bitki şifali midir?

Tüketme şeklinin bir önemi var mıdır?

Bir bitkinin şifali olması için onun özel koşullarda yetişmiş olması lazım.Bu koşullar arasinda ki en önemli faktör, bitkinin fabrika dumanından ve egzos dumanından uzak yetişmiş olmasi lazim.Nitekim aksi halde,o bitki ağır metalleri içine çeker ve o bitkinin şifa yönü ortadan kalkar. Bu da tam tersine insan vücudu icin zarar verir.

Bunun dışında unutulmaması gerekilen,bitki çaylarina kesinlikle şeker atılmamasıdır.Çünkü şeker çayin içindeki faydalı vitamin ve mineralleri içine çeker ve siz ancak aromalı su içmiş olursunuz.

Bitkiler şifa niyetine kür olarak hazırlanacaksa, bunların kesinlikle fazla pişirilmeden ve sulari dökülmeden günlük olarak tüketilmelidir.Yalnız çesitli hastaliklari olan insanlar her türlü bitkiyi kullanamaz.Bitkilerinde yanlış kullanıldığında hasta insanlar için yan etkisi olabilir.Isterseniz simdi cesitli örneklerle, bazı bitkileri isimleri ve şifasiyla ele alalım.

Isırgan otu: Isırgan bitkisi gerçekten tam bir mucizedir.Her ne kadar dokunulduğunda insanın tenini yakan tüyleri olsa da,ısırgan içerdiği kalsiyum,potasyum,histamin ve A,B,C vitaminleri ile şifa kaynagı olarak yüzyıllardır bilinir.

Isırgan otunun önerildiği hastalıklar içerisinde vücuttaki fazla ödemi ve iltihabın giderilmesi,kanı temizleyici,istah artırıcı,anne sütünü artırma v.s. Isırgan otu bütün hücreleri beslediğinden kansere karsı korunmada da adı sikca telafuz edilir,ama menapoz döneminde olanlar ve kan sulandirici ilac kullananlar ısırganı kullanamaz.Bunun nedeni de içerdigi yüksek miktarda ki K vitamini kanin sulandirmasını durdurabilir.

Zencefil: Anayurdu Hindistan ve Malezya olan bitki,150 samtimetreye kadar boylanabilen,yaprakları mızrak biçiminde sivri uçlu ve tarçın kokulu bir bitkidir.Zencefilin önerildiği hastalıklar arasında mide ağrısına ve mide bulantısına karsi etkilidir.İştah açar,mide ve bağırsaklardaki gazı söktürür,soğuk algınlıgında çabuk iyilesmeyi sağlar,cinsel istekleri kamçilar,ses kısıklığına iyi gelir.Kolesterolü ve yüksek tansiyonu düşürücü özelliği vardır.Bilinen ciddi bir yan etkisi yoktur.

Yesil Cay:Yesil çay mayalanma işleminden geçmediği için antioksidan etkili etken maddeleri bozulmamıştır.Yesil cay çeşitli kanser türlerine ve kalp hastalıklarına karşı koruma sağlayıcı etkisi vardır.Özellikle akciğer kanserine karşı olan etkisi A.B.D´de yapılan arastirmalar sonucu bilimsel olarak kanıtlanmıştır.Yeşil çayın fazlaca tüketildiği toplumlarda kanser oranı oldukça düşüktür.Mesela batılı toplumlarda yeşil çay içme alışkanlığı olmadığından doğu´ya nazaran kanser oranı daha yüksektir.Bunun dısında yeşil çay metabolizmayı canlandırır,cilt güzelleştirici ve dişetlerini koruyucu etkisi vardır.Bilinen ciddi bir yan etkisi yoktur.Kafein içerdigi için fazla tüketilmesi önerilmez.


Alternatif tip uzmani: Mustafa Ceran

                     info@akuzomas.dk

                     www.akuzomas.dk