salihyazar @ ybhaber.com

Nihayet korku, üzerimize kara çarşafını serdi.Dil boğazımızda koca bir lokma,düşünce beynimizi kemiren amansız urdur artık.Vicdan utancıdan kalbimizi terk etti.

Konuşabilecek cesaret aklını yitirse de susmak benim harcım olmadı,bundan sonra da olmayacak.Gerisi zalimin iradesine kalmış.Bilsin ki korkum,utancım kendimedir.Saklamaya mecalim kalmadı hakkın direnişini..

Ve şimdi ahlakımın, vicdanımın, aklımın serencamı sizlerle…

Rüzgara göre hareket eden linç kültürüne sahibiz.

İnsan mutsuz, eşitsiz, haksız, korumasız yaşıyorsa dışında hiçbir şey mutlu ve anlaşılır değildir. 

Doğruları, devletin sopasını eline alan dindarı, sağcısı, solcusu hep dövdü. Suç? Vicdan, ahlâk, adalet, düşünce insanı olmak ve övmek.(5237 sayılı TCK 215.md.)

İyi yönetim sorunu yok, iyi yönetilememe sorunumuz var. Söylenen ne varsa hepsi devleti elinde tutmak ve vatandaşı dövmenin muazzam yalanlarıdır, gerekçeleridir.

Yanılmak sadece devletin kudretini elinde bulunduranların hakkı mıdır? Bizi kendileriyle aynı yanılgılara düşünce affetmeyen, cezalandıran kafa,sıra kendilerine gelince küçücük bir özür dilemeden meseleyi kapatan hep devletlûlar.

Bazı şeyler vardır, gizli kalmalıdır. Zamana emanet edilmelidir. Basit ruh, şahsiyet yoksunu olanlar geçmişi karıştırarak belden aşağıya vurarak beşeriyetin adalet ruhunu incitir. Yapılan rüzgâra tükürmektir.
Yok, etmeye, kin kusmaya, intikamını almaya çalışırken hercümerç eder faili.

İnsanın, akılsız, şuursuz et yığınlarına dönüşebileceği gerçeğini bu günlerde gördük ne yazık ki. Millet kalıbı yok edildi.

Yaşanan inanılması güç gelişmeler karşısında ki şaşkınlıklarımızın nedeni; gerçek dünyadan kopuk epik ve ütopik kültürümüzdür.

‘Kendi dünyamda belki de yarattığım efsane aşk ve aşkım olmayabilirsin. Ama benim için çok özelsin. ‘(Kâğıttan Evler (2015 A.B.D yapımı) filminden)..Yaşadığımız durumu çok iyi açıklıyor..

Fundamentalizmin (Köktenc/Radikal) insanlığı yenmediği bir dünyayı inşa etmek zorundayız insanlığın sürekli gelişebilmesi için.

Öküz ağlayacağına neden kağnı ağlıyor.

Gerekirse padişah köpeğine taş atacağız.

‘Altın akçe gibi,doğru sözün milliyeti yoktur.’ A.Cladius

salihyazar@ybhaber.com