reklam @ ybhaber.com

Ülkemizde yapılan komedi dizileri ne yazık ki bana uymuyor. Aşırı argo ve şiddet içeren dizilerden benim gibi bıktıysanız eğer sizlere tavsiyem yabancı komedi dizileri izlemenizden yana. Amerikan komedileri pek tarzımıza uymasa da zamanla eğleneceğiniz bir olaya dönüşüyor. Sizlere en ünlü yabancı komedi dizilerinden bazılarını tanıtmak isterim.

Shameless Konusu:

Komedi dizisi izlemek isteyenler ekran başına. Shameless, konusu ile sizleri oldukça eğlendirecek bir dizi. Amerika’da yayınlanan bu dizi alt tabakadan bir ailenin komik yaşam hikâyesini anlatıyor. Alkol bağımlısı olan Frank Gallagher ailesi ile pek ilgilenmiyor. Babasının bu huyunu bilen 18 yaşındaki Fiona, hem babası ile ilgileniyor hem de 4 kardeşini bir arada tutmaya çalışıyor. Ailenin tüm bu yaşadıkları ise komik bir dille anlatılıyor. Dizide Emmy ödüllü William H. Macy ve Emmy Rossum gibi önemli oyuncular var. Oyuncular sergiledikleri performansla diziye çok şey katmışlar. Özellikle sergiledikleri performans diziyi daha da etkileyici yapmış. Son zamanlarda ekranlarda yeteri kadar kaliteli komedi dizi bulamazsınız. Eğer sizin de komedi dizilerine merakınız varsa o zaman Shameless dizisini kesinlikle izlemelisiniz. Dizide işlenen konular aynı gerçek bir yaşamı andırıyor. Aynı zamanda da bu gerçeklik komedi ve mizah ile de birleşince ortaya Shameless gibi güzel bir dizi çıkmış. Sizde hem eğlenmek hem de gülmek için bu dizinin bir bölümünü kesinlikle izlemelisiniz. Daha sonra diğer bölümler kendiliğinden gelecek.

http://www.harikadizi5.com/shameless

Seinfeld Konusu:

Seinfeld dizisi komedi severlerin çok yakından tanıyacağı efsanelerden birisidir. NBC kanalının da gelmiş geçmiş en çok izlenen komedi yapımlarından olması bunu kanıtlar niteliktedir. Özellikle Emmy ödülü kazanmasına vesile olan Jerry Seinfeld performansı ise kesinlikle izlenmeye değer. Talk show olarak nitelendirilemeyecek kadar hikâye odaklı, bir dizi olamayacak kadarda eğlenceli olan yapım kanala 'hiçbir şey hakkında bir şov' sloganıyla sunulmuştu. Dizinin başrol oyuncusu olan Jerry Seinfeld zaten komedi ustası olarak tüm ipi göğüslüyor. Fakat içerik olarak zaten hayatının belirli bir kısmını içerdiğini, arkadaşlarıyla beraber modernize edilmiş bir yaşam olarak dikte edilen gelişmişliğim kattıklarını güzel bir dille eleştiriyorlar. Ana karakterlerden Jerry kendisini oynuyor. Seinfeld dizisindeki diğer karakterler ise en Jerry'nin en yakın arkadaşı George Castanza, eski sevgilisi Elanie Benes ve meraklı komşusu Kramer olarak karşımıza çıkıyor. Çılgın bir dörtlü olarak New York'u altını üstüne getiren maceraperestler modernlik ve marjinallik arasında gidip geldikleri ince bir çizgide olaylara atılıyorlar. Bazen bir restoranda bazense bir araba yıkamacısında bu dörtlünün uçuk kaçık hallerini izleyip kahkahaya boğulmanız mümkün. Dörtlünün diğer üç karakterini ise Jason Alexander, Julia Loius Dreyfus ve Michael Richards canlandırıyor. Seinfeld komedi noktasında baz alınabilecek örnek yapımlardan yalnızca bir tanesi olarak düşünülebilir. Zaten bir stand up ustasının yaratımı olan dizinin komedi başta olmak üzere birçok dalda Emmy kazanmasına da bu yüzden şaşıran olmamıştı.

http://www.harikadizi5.com/seinfeld