metinates @ ybhaber.com

Bir fakir gibi uyandım bugün. İnsanlığı biraz daha örselenmiş , yara almış biri gibi.İnsanın sevdiğinden soğumasının her zaman azap verici olduğunu düşünürdüm. Sevmediğin ile uyumanın , onun saçlarını koklamamanın ne kadar beter bir ağrı olduğunu hep düşünürdüm.Bir " Anne" nin gözpınarlarından düşen şu sözlerle uyandım bu gün: '' Keşke kızımı kurşunla öldürselerdi.Kimbilir nasıl acı çekmiştir.'' Düşününüz ki bir ülkede bir anne, ciğerinin ölüm şekli üzerinde teselli arıyor.İnsanlığım acıyor bu sabah….

Bazen tahammül duygusunu yitirir insan.Yaşananlar öylesine acıdır ki içindeki öfkeyi dışa vurmak için can atarsın. Stefan Zweig İkinci Dünya Savaşı sırasında yaşananlara tahammül etmediği için intihar etmiştir.Yine ismini anımsamadığım bir yazar ise bu tahammülsüzlüğü , trajediye sebep olanlara namluyu doğrultarak dışa vurmuştur.İnsanın vicdanından doğan öfke hem gerekli hem de insanidir.Susanların , suçu işleyenlerden daha fazla olduğu bir dünyada zulme boyun eğmek insanın insan oluşundan vazgeçmesi demek değil midir?

Tecavüz,insanoğlunun en büyük ahlaki çöküşüdür.Hiçbir dil onun çirkinliğini ,aşağılık oluşunu ve tahribatının şiddetini içerecek terime ya da cümleye sahip değildir.Tarihin ‘’savaş ganimeti’’ diye yazdığı cümlenin içinde de tecavüz kavramı vardır.Susanların susarak işlediği günahın , zulme sebep olanların günahından daha ağır olduğunu düşünüyorum.Ve belki de sırf sustuğumuz ve tepkisiz kaldığımız içindir bunca cinayetlerin işlenmesi…

Tarsus'ta Çağ Üniversitesi psikoloji bölümü öğrencisiydi Özgecan ASLAN. Ruhunun ağırlığına katlanamayanlara , yaşama küsenlere ilaç olacaktı , deva olacaktı.Kederli hayatlara sıcacık bir omuz olmadı ama "O" meşhur suçlarımızdan tecavüzün ve cinayetin kurbanı oldu.Kurban sadece O' mu? Asla! insanım diyen herkes kirlenmiştir bu suçların neticesinde.Ve bizler her gün biraz daha fazla kirleniyoruz bu insanlık dışı cinayetler neticesinde. Özgecan ASLAN , MERSİN Tarsus'ta önce bıçaklanmış sonra da yakılıp katledilmiştir.Tasvir edilmeyecek derecede, hem de hunharca katledilmiştir.

Aklım cinayeti işleyenlerin ötesinde; susanlara ve bu yaşanan trajediyi meşrulaştırmak adına fikir beyan edenlere takıldı.İnsanlığını yitirmiş , gittikçe canavarlaşan bir toplumun hasta tiplerini lanetlemek yerine destek mahiyetli ifadelerde bulunanlar da oldu.Zulme sebep olanlar , zulme sessiz kalanlardan daha masumdur diye düşünüyorum. Özgecan’ın tabudunu kadınlar omuzladı.Bir hemcinsimizin, Özgecan’ın bedeninde ve yüreğinde sebep olduğu cinsiyet faşizmine tükürmemiz içindi bu….