Akıllı telefonlarda virüslerden korunmanın 5 yolu

Akıllı telefon kullanırken tehlikelerden nasıl korunabilirsiniz?  

Cep telefonlarından akıllı telefona geçiş birçok sorunu beraberinde getirdi. Önceden sadece sesli görüşme yapıp mesajlaştığımız cep telefonları ile şimdi hemen hemen her işlemi yapabiliyoruz. Randevu almadan mobil ödemeye banka işlemlerine kadar birçok uygulama akıllı telefonlarda bulunuyor. Birde oyunlardan günlük hayatta yardımcı olacak bir sürü uygulama akıllı telefonlarda boy gösteriyor.  

Bu özelliklerle akıllı telefonlar oldukça çekici görünüyor ancak, bu tür faydalı yazılımların yanısıra zararlı yazılımlarda akıllı telefona sızdırılıp dolandırıcılara gelir kapısı da olabiliyor. Sayıları gittikçe artan bu cihazlar için geliştirilmiş uygulamalar kişisel veri güvenliğinizi riske atıyor. Zararlı yazılımlar sayesinde adres defter bilgileriniz ele geçirilebilir, mesajlarınızın içeriği başkaları tarafından görülebilir ve kredi kartı, hesap numaralarınız, şifreleriniz başkalarının eline geçebilir.  

Şikayetvar.com' a akıllı cep telefon kullanıcılarının gönderdiği şikayetler uygulaamların getirdiği tehlikeyi bir kez daha göz önüne getirdi.  

 

Bu galeri 6707 kere görüntülenmiş.19 Nisan 2013, Cuma

Yorumlar0

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

6 + 7 = ?

Facebook Yorumları

G-4NMPKHJ13871358910
yazılım: habersistemim