Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara, Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Isparta, Burdur ve Antalya'nın batı çevrelerinin aralıklı hafif yağmur ve sağanak, Kıyı Ege'nin güney kesimlerinin gök gürültülü sağanak yağışlı, Sivas çevrelerinin ise sabah ilk saatlerde kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.
 
Sıcaklık, iç ve doğu bölgelerde 2 ila 4 derece artarken, rüzgarın genellikle güneyli yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.
 
ÇIĞ TEHLİKESİ
 
Meteoroloji, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini bildirdi.
 
BUZLANMA VE DON OLAYI TEHLİKESİ
 
Bu sabah ve gece saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.
 
-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-
 
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, bu gece saatlerinde hafif sağanak yağışlı (16)
 
Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı hafif yağmur ve sağanak yağışlı (14)
 
İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (16)
 
ADANA: Parçalı ve çok bulutlu (21)
 
Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren batı kesimleri hafif sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (18)
 
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde hafif sağanak yağışlı (20)
 
ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu (0)
 
VAN: Parçalı bulutlu (4)
 
DİYARBAKIR: Parçalı bulutlu (13)
 
BÖLGELERDE HAVA DURUMU
 
Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, güney ve batısı ile gece saatlerinde İstanbul ve Kocaeli çevrelerinin aralıklı hafif yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.
 
Ege: Meteoroloji'den alınan bilgide, havanın parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak, güney kıyılarının gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği bildirildi.
 
AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Isparta, Burdur ve Antalya'nın batı kesimlerinin aralıklı hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
 
İÇ Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, Eskişehir ile zamanla kuzeybatı kesimlerinin kısa süreli olmak üzere hafif yağmur ve sağanak yağışlı, Sivas çevrelerinin ise sabah ilk saatlerde kar yağışlı geçecek.
 
BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı hafif yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
 
ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Meteoroloji'den alınan bilgide, havanın parçalı, iç kesimlerinin çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Samsun, Çorum, Amasya ve Tokat çevrelerinin hafif yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yüksek kar örtüsü nedeni ile yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı.
 
DOĞU Anadolu: Havanın parçalı, kuzey ve batısının çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde doğusunda kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor. Meteoroloji, bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde yüksek kar örtüsü nedeni ile yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.
 
GÜNEYDOĞU Anadolu: Parçalı, batısının çok bulutlu geçecek.