Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından Garanti Bankası sponsorluğunda düzenlenen 12 Dev Adam Basketbol Okulları (12 DABO) projesinde yeni dönem başlıyor.

Proje kapsamında Türkiye genelinde belirlenen merkezlerde gerçekleştirilecek taramalar sonucunda Milli Takım antrenörleri tarafından belirlenecek eşit sayıdaki kız ve erkek sporcular ücretsiz basketbol eğitimi almaya hak kazanacaklar. Proje dahilinde seçilmiş eşit sayıda kız erkek sporcular yine TBF tarafından görevlendirilen antrenörler tarafından eğitime tabi tutulacak.

Belirlenen illerde seçmelerin duyurusunun sağlıklı ve eşit koşullarda yapılabilmesi için projeyle ilgili Türkiye Basketbol Federasyonu ilgili tüm illerin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Spor İl Müdürlükleri ile önceden iletişime geçerek hazırlıklar tamamlandı. Aşağıda belirlenen tarihlerde adı geçen illerde ücretsiz olarak gerçekleştirilecek taramalara; kızlarda 9-12 (2006-2007-2008-2009 doğumlu), erkeklerde ise 7-12 (2006-2007-2008-2009-2010-2011 doğumlu) yaşları arasındaki tüm çocuklar katılabilecek. Taramalara katılacak sporcuların herhangi bir kulüpte lisanslı oyuncu olması veya basketbol okulunda eğitim görmesi engel değildir.

İlk etabı 10-11 Mart tarihleri arasında Adana, Antalya, Afyonkarahisar, Batman, Balıkesir, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Gaziantep, Hakkari, Kastamonu, Sakarya, Samsun ve Şırnak’ta tamamlanan taramaların ikinci etabı 23-24 Mart tarihleri arasında Mersin, Konya, Eskişehir, Manisa, Malatya, Tunceli, Kayseri, Sivas, Mardin, Van-Erciş ve Trabzon’da düzenlenecektir. İkinci bölümünde adı geçen tüm illerdeki taramalarla ilgili ayrıntılı bilgi aşağıdadır.