Ronaldo’dan tarihi gol
 
1- REAL Madrid’in yıldızı Cristiano Ronaldo, Juventus maçında attığı golle Devler Ligi tarihinde bir takvim yılı içinde 14 gole ulaşan tarihteki ilk futbolcu oldu.
 
Negredo, Burak’ı yakaladı
 
2- M.CITY’nin, CSKA’yı 5-2 yendiği maçta 3 gol atan Alvaro Negredo, Burak Yılmaz’dan 363 gün sonra Devler Ligi’nde sağ-sol ayak ve kafa hat-trick’i yapan 2. futbolcu oldu.
 
Messi, suskunluğunu bozdu
 
3- BARCELONA’nın yıldızı Messi, 4 haftalık suskunluğunu Milan’a karşı bozdu. Kariyerindeki 500. maçına çıkan Messi, Barça’nın 500. Avrupa kupaları maçında galibiyeti getirdi.
 
Beckham’dan sonra bir ilk
 
4- BAYERN’’in, Plzen’i 1-0 yendiği maç, Schweinsteiger ve Ribery için ayrı öneme sahipti. İki futbolcu, Beckham’dan sonra Devler Ligi’nde 11 maç üst üste kazanan oyuncular oldular.
 
Avrupa lanetini yendi
5- DEVLER Ligi’nde, son iki sezondur gruptan çıkamayan Manchester City, CSKA karşısında aldığı galibiyetle, tarihinde ilk kez 2. tura çıkmayı garantiledi.
 
Önce Casillas sonra Valdes
 
6- VALDES şampiyonlar ligi tarihinin 132 maçla en çok forma giyen kalecisi olan Casillas’tan sonra 108. Devler Ligi maçına çıkarak efsane Oliver Kahn’ı geçip 2. oldu.
 
Paris’in yeni Xavi’si
 
7- PARİS SG’li Thiago Motta, çıktığı 4 maçta 499 pas yaparak bu alanda birinci olurken, yüzde 90’lık isabetle de dikkat çekti. Başarılı futbolcu Xavi ve Iniseta’yı geçti.
 
Şut deyince Bayern
 
8- PEP Guardiola’nın Bayern’i, isabetli şut konusunda ilk sırada yer alıyor. Oynadıkları 4 maçta 64 isabetli şut ile rakiplerinin açık ara önünde yer alan Bayern, 12 golle de 3. sırada.
 
Pas deyince ne Barça, ne Bayern
 
9- PSG, Barcelona ve Bayern’e rakip çıktı. Toplam 3252 pasla Devler Ligi’nde en fazla pas yapan takım olan PSG, isabet konusunda ise yüzde 86 ile Barça’nın gerisinde kaldı.
 
Dortmund’a İngiliz şoku
 
10- ARSENAL, deplasmanda Borussia Dortmund’u yenerek bir hegemonyayı da yıktı. Wenger ve talebeleri, Devler Ligi’nde Dortmund’u kendi evinde yenen ilk İngiliz takım oldu.