BAŞBAKAN

“Temenni ederim ki, Fatih hoca bu sezodnan sonra Milli Takımı bütünüyle üstlenir. Milli Takımı miniklerden alıp üst yapıya kadar başarıya taşır"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fatih hoca ile ilgili ‘temennisini’ dile getirdi. Beyaz TV’ye konuşan Erdoğan, Terim’in A Milli Takım’da göreve getirilmesini başarılı bir karar olarak değerlendirirken, “Geçmişte Allah rahmet eylesin, Hasan Doğan döneminde neredeyse şampiyon oluyorduk. Temenni ederim ki Fatih hoca bu sezondan sonra milli takımı bütünüyle üstlenir. Milli takımı miniklerden alıp üst yapıya kadar başarıya taşır” dedi. Başbakan ayrıca Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın aldığı cezayla ilgili olarak, “Tüzel kişilikler değil, kişiler cezalandırılsın demiştim. Yanlış bir karar ama buna uymaktan başka şansımız yok” açıklamasını yaptı.

BAŞKAN

“Biz Galatasaray olarak gerekli açıklamayı yaptık. Futbol Federasyonu'nun açıklaması bizi bağlamaz. Bundan sonra önemli olan hocamızın kararıdır"

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal’ın tepkisi ise federasyona... Türkiye Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Emre Alkin’in, “Biz Terim’le 4 maçlığına değil, 5-10 seneliğine anlaştık” sözleri, camianın büyük tepkisini çekmişti. Konuyla ilgili olarak Aysal’ın da görüşlerine başvurduk. Sarı-Kırmızılı kulübün patronu, “Biz Galatasaray olarak gerekli açıklamayı yaptık. Futbol Federasyonu’nun bir mensubunun açıklaması bizi bağlamaz. Bundan sonra bizim için önemli olan hocamızın vereceği karardır” dedi. Bu arada TFF’nin, Terim’in sözleşmesini kulübe hâlâ göndermediği ve Ufuk Özerten’in, “Biz her isteyene sözleşme gönderemeyiz” dediği öğrenildi.