ABD’nin IŞİD’E karşı başlattığı hava saldırısında Halep İdlip’te hayatını kaybeden Ümit Yaşar Toprak için Bursa’da gıyabi cenaze namazı kılındı. El Nusra cephesinde özel olarak oluşturulan Türkmen cephesinde yer aldığı belirtilen Ümit Yaşar Toprak’ın gıyabi cenaze namazını Mayıs 2004’te dönemin ABD Başkanı George W.Bush’un Türkiye ziyareti öncesi Bursa Emniyet Müdürlüğü ve MİT Bölge Başkanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve geçtiğimiz aylarda tahliye edilen kardeşi Alparslan Toprak kıldırdı. Çiftehavuzlar Camii Süleymaniye Camii’nde kılınan cenaze namazına onlarca kişi katıldı. Namazda Alpraslan Toprak gözyaşlarına boğuldu. Cenaze namazına Ümit Yaşar Toprak’ın babası Hamdi Toprak ile büyük oğlu Alperen Toprak da katıldı. Namazın ardından baba ve oğul Toprak taziyeleri kabul etti. 

CENAZESİ OLMAYAN CENAZE NAMAZI İÇİN BURADAYIZ

Namazı kıldıran Alparslan Toprak, “Ağabeyim son yolculuğu için cenazesi olmayan cenaze namazı için hepimiz buradayız. İnşallah bir şehit için buradayız, Allah şehadetini kabul etsin. ‘Nasıl bilirdiniz’ gibi bidatlara girmeyeceğiz. Allah razı olsun ağabeyim, İslam yücelsin diye, Allah’ın dini, sancağı yücelsin diye çıktı, Elhamdülillah bu yolculuğu şehitlikle tamamladı” dedi. Toprak şöyle dua etti: “Allah intikamını almayı nasip etsin inşallah. Allah Müslümanlara zulmeden bütün kafirlere lanet etsin inşallah. Ümmetimize diriliş nasip eyle Yarabbi. Kafirlerin ocaklarına ateş düşür. Bombalanan Müslüman topraklarında ki siyasetçilere akıl fikir ver Yarabbi. Allah’ım Müslümanlara yardım eyle Yarabbi. Akrabalarımız içerisinde bir şehidimiz çıktı. Vardı ama yüzyıllar sonra Allah bir tane daha nasip etti. Allah’ım inşallah vücudumuzda senin yolunda yaralar olsun Yarabbi.

”KESKİN NİŞANCI OKULUNUN KOMUTANIYDI

Geçtiğimiz Salı gecesi düzenlenen hava saldırısında hayatını kaybettiği belirtilen Ümit Yaşar Toprak’ın ölüm haberini eşi Derya Toprak’ın telefonla aldığı öğrenildi. Toprak’ın IŞİD’in ölüm listesinin en üst sıralarında olduğunu belirten Toprak’ın çocukluk arkadaşı Mehmet Bal, “Ümit Yaşar Toprak en son Ramazan Bayramı’nda evine gelmişti. Dört yıldır oradaydı. IŞİD güçlerine karşı direnişçilerin yanında yer alıyordu. Keskin nişancı okulunun komutanıydı. Kendisi ‘Suriye Halep’teki Kanas Okulu Kurucusu Ebu Kannas El Turki olarak biliniyordu. El Nusra cephesi altında özel olarak Türklerden kurulan birliğin komutanıydı. Askerliğini komando olarak yapmıştı. IŞİD’in ölüm listesindeydi, zaten IŞİD’e karşı Müslümanları koruyordu. IŞİD, biri canlı bomba yöntemiyle olmak üzere üç kez suikast düzenledi. Allah’a hamdolsun üçünden de kurtulmayı başardı. Ailesine ‘IŞİD’i bekliyoruz’ diyormuş. Halep’te idiler geçtiğimiz günlerde İdlip’e geçmişlerdi.” diye konuştu. ’AĞABEYİM İŞİD’E KARŞI SAVAŞIYORDU’Cezaevinden kısa bir süre önce çıktığını belirten Ümit Yaşar Toprak’ın kardeşi Alparslan Toprak ise şunları kaydetti: “IŞİD, zaten eskiden devlette biliyor zaten, ağabeyimi rahatsız ediyordu. Hatta birkaç defa da öldürmeye çalıştı, ağabeyime suikast düzenledi. Bu sebeple ağabeyimle araları oldukça kötüydü. Ağabeyimin IŞİD’in ölüm listesinde üst sıralarda olduğunu herkes biliyor. Allah razı olsun, ağabeyim Suriye direnişinde Müslümanlara yardımcı olmak amacıyla gitti. Oradaki direnişle katkı olması için gitti. Rabbim şehadetini kabul etsin. Böyle yola çıkan her şeyi göze alır, ağabeyim de göze alıp çıktı. Galiba 2010’da gitmişti. O sıralar cezaevindeydim. Kendi derdimle meşguldüm açıkçası. Ramazan Bayramı’nda görüştüm. Bayramlarda geliyordu.”

’CENAZE NAMAZINI KILDIRMAM İÇİN VASİYET ETMİŞTİ’

Ağabeyi ile son olarak geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda görüştüğünü anlatan Alparslan Toprak, şunları söyledi: “Son ziyaretinde, ‘Başıma bir iş gelirse namazımı sen kıldır’ dedi. Ben de ‘Ben senden önce ölürsem sen de benim cenaze namazımı kıldır’ dedim. Bugün de vasiyetini yerine getirdik. Haberi yeğenimden aldım. Telefonum titreşimdeydi, birkaç kez aramışlardı, duymamıştım. Çok üzüldük. Ama ağabeyim IŞİD’e karşı direnen Müslümanlara yardım etmek için oraya gitti.”

’ABD IŞİD BAHANESİYLE SAĞI SOLU BOMBALIYOR’

ABD’in IŞİD bahanesiyle sağı solu bombalamaya başladığını öne süren Alparslan Toprak, “ABD önce kendisine muhalif gördüğü, muhaliflerin işine yarayan direnişin motoru olan gruplara saldırdı. IŞİD bu anlamda bir bahane. ABD’nin yaptığı şey, İran’ın oradaki isteklerini yerine getiriyor karşılıklı. Gerçekten bu bölgede herkesin bir çıkarı var. ABD’nin daha büyük çıkarı var. Müslümanları çekinmeden böyle kendi menfaatlerine olmayan her şeyi ortadan kaldırıyor. IŞİD malum ABD’nin isteklerini yerine getiren, kendisiyle içli dışlı olan bir grup. Önce kendi isteklerinden başladı ABD. Şu belli oldu ki, ABD Suriye toprakları içerisinde Suriye halkının mutluluğunu istemiyor. İsteseydi kendine muhalif de olsalar Suriye’de halkın özgürlüğü için çalışan gruplara zarar vermezdi. ABD’nin özgürleşme, demokratikleştirme gibi bir derdi yok, sadece kendini düşünüyor.”

Kaynak: CIHAN