Alman Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, tüketici kredi borçlarının büyük bölümü 2013 yılının ilk çeyreğinde geri ödendi. Banka yetkilileri faizlerin rekor derecede düşük olduğu son aylarda yaklaşık 4 milyar euro civarında kredi borcunun kapatılmış olmasını şaşırtıcı bir gelişme olarak nitelendiriyor.
Birikimler rekor seviyede
Öte yandan, 2013 yılının ilk çeyreğinde Almanların birikimleri de 4 trilyon 992 milyar euroya ulaşarak rekor seviyeye çıktı. Birikimlerin hesaplanmasında nakit, menkul değerler, banka mevduatları ve sigortalar göz önünde bulunduruldu. Emlak, otomobil ve sanat eseleri gibi varlıklar hesaplamaların dışında bırakıldı. 
Son 10 yılda elde edilen birikimler karşılaştırıldığında, Almanların birikimlerinin istikrarlı bir şekilde arttığını gözlemlemek mümkün.  2011 yılında borsadaki çalkantıların olumsuz etkileri hariç birikimler sürekli artış kaydetti. 1993 yılında 2 trilyona ulaşan birikimler 2003 yılında 3,6 trilyon, 2013 yılında ise yaklaşık 5 trilyon euroya yaklaştı.
En zengin kent Wolfsburg
Merkezi Köln şehrinde bulunan Alman Ekonomi Enstitüsü (IW) tarafından yapılan bir diğer araştırma ise Almanya'daki kentlerin ekonomik durumunu karşılaştırıyor.
Araştırma sonucunda, gayri safi yurtiçi hasıla verilerine göre Almanya'nın en zengin kentinin Aşağı Saksonya eyaletinde bulunan Wolfsburg kenti olduğu tespit edildi. Wolfsburg'da kişi başına gelir yılda 92 bin 600 euro civarında.
Bir çok bankanın merkezinin bulunduğu Frankfurt şehri ise kişi başına 82 bin 700 euro ile ikinci sırada yer alıyor. Diğer yandan başkent Berlin ya da Almanya'nın diğer büyük kentleri olan Köln, Hamburg ve Münih ise sıralamada ilk 10'a girmeyi başaramadı.
©Deutsche Welle Türkçe