Eskişehir Yolu’nun yükünü hafifletecek Anadolu Bulvarı’nı Konya Yolu’na bağlayacak yeni yol için çalışmalara başlandı. Büyükşehir Belediyesi ile ODTÜ arasında yapılan görüşmeler sonucunda Anadolu Bulvarı’nın ODTÜ duvarlarına dayanan yolunun devamının yapımı için ODTÜ yönetimi ile görüşbirliğine varıldığını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bir engel ya da aksilik olmadığı takdirde Anadolu Bulvarı’nın devamı olan yeni bulvarı bu yıl içerisinde bitirmeyi hedeflediklerini kaydetti. Bir bölümü ODTÜ arazisinden geçecek yol için Büyükşehir Belediyesi ile ODTÜ arasında önümüzdeki günlerde bir protokol imzalanacağını hatırlatan Gökçek şunları söyledi:

ODTÜ ANLAYIŞ GÖSTERDİ

“Bilindiği gibi Anadolu Bulvarı, ODTÜ sınırlarına dayandığında zorunlu olarak Eskişehir Yolu’na katılıyordu. Buradan şehrin güney kesimine gidecek araçlar mecburi olarak Eskişehir Yolu’na katılıp Kızılay istikametine yöneliyor. Böylece Eskişehir Yolu büyük oranda tıkanıyor ve özellikle Konya Yolu-Eskişehir Yolu kesişimindeki Balgat Köprüsü’ne kadar çok yoğun bir trafik yaşanıyor. Uzun süredir yaptığımız görüşmeler sonucunda ODTÜ, Anadolu Bulvarı’nın doğal devamı olan yol için anlayış gösterdi.

4 KİLOMETRE UZUNLUĞUNDA

Anadolu Bulvarı’nı Eskişehir Yolu ODTÜ girişinden, Konya Yolu’na Çırağan Et Lokantası yanından bağlayacak yolla ilgili kazı ve dolgu çalışmalarına Konya Yolu yönünde başladık. 4 kilometre uzunluğunda olacak yeni yolda ODTÜ’nün ana girişini bozmamak için yaklaşık 40 metre uzunluğunda bir köprü yapılacak. ODTÜ’nün ana girişinden 200 metre ileride bulvarın altında yapılacak U dönüşü ile İstanbul Yolu yönünden gelen araçların Eskişehir Yolu’na geçişi sağlanacak. Aynı şekilde bu U dönüşü ODTÜ içinden çıkan araçların da Eskişehir Yolu’na girişini sağlayacak. Daha sonra yeni yapılacak bulvar üzerinden Çukurambar’a giriş yolu verilecek.

30 METRE GENİŞLİĞİNDE VİYADÜK

ODTÜ’nün A-4 kapısı önüne (Karakusunlar Yönü) girişi için yaklaşık 66 metre uzunluğunda 30 metre genişliğinde viyadük yapılacak. Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi ile yeni bulvarın kesiştiği noktada araçlar için bir alt geçit yapılacak. Altgeçit Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi üzerinde yaklaşık 12 metre genişliğinde 40 metre uzunluğunda tasarlandı. Projenin son etabı olarak, yeni açılacak bulvarı Konya Yolu Çırağan Et Lokantası önünden Dikmen yönüne bağlayacak yaklaşık 100 metre uzunluğunda bir köprü yapılacak.”

CHP GENEL MERKEZİ ÖNÜNDE ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Anadolu Bulvarı üzerindeki CHP Genel Merkezi’nin bulunduğu kavşaktaki köprü inşaatına başlandı. Kazı çalışmaları sebebiyle Anadolu Bulvarı’nda ulaşım kavşak yakınlarında gidiş ve geliş olmak üzere tek şeritten sağlanırken, Cepa AVM yönündeki 2120. Cadde ile Türkiye Petrolleri A.Ş yönündeki 2180. Cadde de trafiğe kapatıldı. İnşaat alanındaki yetkililer çalışmaların yaklaşık 3.5 ay süreceğini dile getirirken, önümüzdeki günlerde de Anadolu Bulvarı’nın tamamen trafiğe kapatılacağını belirtti.