Mersin’e bağlı olan Anamur ilçesi, gerek tarihi ve doğal güzellikleri ile ön plana çıkan tatil bölgesidir. Antik çağlara kadar uzanan geniş bir tarihini olan Anamur ilçesi, birbirinden farklı imparatorluk ve farklı milletlerin sınırlarında bulunduğu için zengin tarihinin yanı sıra kültürü de oldukça zengindir. Ayrıca her uygarlığın farklı lezzetlerinin de günümüze kadar gelmesi sebebiyle eşsiz mutfak lezzetleri de Anamur için oldukça özel bir yere sahiptir. Bunun yanı sıra son dönemlerde nesli tükenme tehlikesi altında olan caretta caretta canlılarının da yumurtalarını bıraktığı bir bölgedir. Bunun yanı sıra tertemiz doğası ve eşsiz güzelliklerinin olduğu Anamur bölgesinde çilek, muz ve yer fıstığı yetişen en lezzetli besinler arasındadır. Mis gibi kokan meyve ağaçlarının yanı sıra yaz aylarında en fazla tercih edilen tatil bölgesidir.

Konumu itibariyle özellikle çevrede bulunan yerli turistler tarafından ziyaret edilmesinin yanı sıra yabancı turistlerin de son dönemlerde tercih ettiği bir bölgedir. Anamur otelleri tertemiz doğası ve zengin tarihi nedeniyle yerli ve yabancı turistlerin ziyaretleri doğrultusunda birbirinden konforlu odaları ve güler yüzlü personelleri ile hizmet etmeye devam ediyor. Ayrıca Anamur otelleri bölgede bulunan farklı gezilecek ve görülecek yerlere konumları itibariyle de öneme sahiptir. Ancak oteller hakkında bilgi vermeden önce Anamur ziyaretinizde gezip görebileceğiniz birbirinden güzel bölgeleri sizin için bir araya getirdik.

Mamure Kalesi: Anamur şehrinin en önemli yerlerinden biri olan Mamure kalesi, inşa edilme tarihi ise 13. Yüzyılın sonlarına kadar uzanmaktadır. Ermeni krallığı tarafından inşa edilen Mamure kalesi, farklı uygarlıkların verdiği mücadelelerle el değiştirerek birden fazla amaç ve restorasyon çalışması görmüştür. Mamure kalesi günümüze kadar ayakta durmayı başarmış ve geniş tarihe sahip ender kaleler arasında yerini almıştır.


Anemurium Antik Kenti: Anamur şehir merkezine 6 kilometrelik mesafede bulunan antik kent, derin bir tarihe sahiptir. İnşa tarihi kesin bilinmese de Roma İmparatorluğu döneminde aktif şekilde kullanılan liman kentidir. Ancak araştırmacılara göre tarihi Milattan Önce 4. Yüzyıla kadar gitmektedir. Anemurium antik kenti bölgenin günümüze kadar gelmeyi başarmış en özel antik kentler arasındadır.


Köşekbükü Mağarası: Anamur şehir merkezine 9 kilometrelik mesafede bulunan ve şifalı olduğuna inanılan mağara 2.000 yıllık bir derin tarihe sahiptir. Şifa mağarası olarak popüler bir hale gelen Köşekbükümağarası nem oranı oldukça yüksektir. İçinde üç farklı bölümün bulunduğu Köşekbükü mağarası yerli ve yabancı turistler tarafından en fazla ziyaret edilen bölgedir.


Çukurpınar Mağarası: Anamur merkeze 43 kilometrelik mesafede bulunan Çukurpınar Mağarası, görülmeye değer en özel bölgelerden bir tanesidir. 1990 yılında keşfedilmesinin ardından özellikle yerli turistler tarafından en fazla ziyaret edilen bölgeler arasındadır. Araştırmacılara göre mağaranın uzunluğu 3.300 metre ve derinliği ise 1.200 metredir. Ancak araştırma çalışmalarına günümüzde de hala aktif olarak devam edilmektedir.



Anamur’da Konaklayabileceğiniz En İyi Oteller

Anamur özellikle yaz aylarında tercih edilen bir tatil bölgesidir. Bunun nedeni ise gezilecek ve görülecek bölgelerinözellikle yaz aylarında daha güzel görünmesi. Bunun yanı sıra geniş bir tarihe ev sahipliği yaptığı için oldukça ilgi çeken bir bölgedir. Ancak Anamur ziyaretinden sonra farklı bölgelerde tatil yapmak isteyenlerin konaklama yapmaları için özellikle müşteriler tarafından en fazla tercih edilen otelleri gezinomi.com adresinde bir araya getirdik. Müşterilerin yorumlarının yanı sıra konfor ve konumları itibariyle de en iyi otelleri bir araya getirdik. Ayrıca Anamur ziyaretinizde konaklayabileceğiniz en iyi oteller ise aşağıda listelenmiştir.

Grand Hermes Hotel: Anamur merkeze 4 kilometre, Alanya Gazipaşa Havalimanına 79 kilometre mesafede olan bu tesisin denize uzaklığı ise sadece 30 metredir. Tesis bünyesinde açık havuzun yanı sıra banana, jet ski, masaj sauna gibi aktivitelerin yanı sıra çocuk havuzu ve çocuk oyun alanı da bulunmaktadır.


Luna Piena Beach Hotel: Anamur şehir merkezine 4 kilometre, Alanya Gazipaşa Havalimanına 86 kilometre mesafede bulunan bu tesis denize ise sıfır bir konumdadır. Güler yüzlü personelleri ve konforlu odalarının yanı sıra kum plajı bulunan bu tesis en konforlu oteller arasındadır.

Yan Hotel: Anamur merkeze 4 kilometre ve Adana Şakir Paşa Havaalanına 296 kilometrelik mesafede bulunan bu tesis konforlu odaları ile hizmet vermektedir. Gezilecek bölgelere yakınlığı sebebiyle de yerli turistlerin en fazla tercih ettiği oteller arasındadır.