Apollon Limassol Trabzonspor maçı için tüm hazırlıklar tamamlandı. Tarihinde ilk kez UEFA Avrupa Ligi grup maçına çıkacak olan Trabzonspor, bu akşam deplasmanda Apollon Limassol ile karşı karşıya gelecek. Apollon Limassol, Trabzonspor maçı Saat 22.05'te başlayacak mücadele NTV'den naklen ekranlara gelecek.

Bu sezon oynadığı maçlarda hiçbir takımın bileğini bükemediği Fırtına, rakibini devirip, iyi bir başlangıç yapmayı hedefliyor.cRakiplerini yardımcılarına izlettirip, oyuncularına rakibin eksi ve artılarını ezberleten teknik direktör Mustafa Akçay, gruplarda elde edecekleri sonuçlarla adlarından söz ettireceklerini söyledi.  İdeale yakın 11'ini kolay kolay bozmayan başarılı hocanın sadece savunmada Zeki'nin yerine Bosingwa'ya görev vereceği bildirildi.

RUMLAR'A KARŞI ÜSTÜN

Trabzonspor , Kıbrıs Rum Kesimi takımları karşısında 5. maçına çıkacak. İlk olarak 2005-2006 sezonunda Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda Anorthosis Famagusta takımı ile eşleşen Fırtına, deplasmanda 3-1 yenildiği rakibini sahasında 1-0 yenmesine karşın elenen taraf olmuştu.

Bir sonraki sezon da UEFA Kupası 2. ön eleme turunda Kıbrıs Rum Kesimi'nin Apoel takımıyla eşleşen Karadeniz ekibi, deplasmanda 1-1 berabere kaldığı rakibini sahasında 1-0 yenerek bir üst tura çıkmıştı.
Bordo-Mavililer, Rumlara karşı 4 maçta 2 galibiyet, 1 mağlubiyet ve 1 beraberlik alırken, 4 gol attı, kalesinde de 4 gol gördü.

MUHTEMEL 11'LER

A.LİMASSOL: Vale, Merkis, Dananae, Karapidi, Gullon, Robert, Vasiliou, Hamdani, Roberto, Sangoy, Papaulis

TRABZONSPOR: Onur, Bosingwa (Z.Yavru), Mustafa, Aykut Demir, Olcan, Yusuf, Colman, Zokora, Malouda, Adrian, Henrique

STAT: Tsirion
SAAT: 22.05
YAYIN: NTV
HAKEM: A.Mateu Lahoz


Bordo - mavili kafile karşılaşma için Trabzon'dan kalkan uçakla, direkt olarak Güney Kıbrıs'a geçerken kafilede Volkan Şen yer almadı. İki bacağında da kas ağrısı olan deneyimli futbolcunun yerine Kadir Keleş kadroya dahil edilmişti. Bordo - mavili takım karşılaşma için son antrenmanını, maçın oynanacağı Tsirion Stadı'nda dün akşam gerçekleştirmiş ve ardından da kampa girmişti. Maçı İspanyol hakem Antonio Mateu Lahoz yönetecek.

20 KİŞİLİK KADRO ŞÖYLE:

Bordo - mavili takımın 20 kişilik futbolcu kadrosunda Onur Kıvrak, Fatih Öztürk, Zeki Ayvaz, Olcan Adın, Aykut Akgün, Paulo Henrique, Gustavo Colman, Alanzinho, Aykut Demir, Yusuf Erdoğan, Emre Güral, Adrian Mierzejevski, Abdulkadir Özdemir, Kadir Keleş, Zeki Yavru, Mustafa Yumlu, Jose Bosingwa, Florent Malouda, Souleymane Bamba ve Didier Zokora bulunuyor.