İspanya La Liga ekiplerinden Barcelona, geçtiğimiz yaz transfer dönemlerinde kadrosuna fazladeğişikliğe gitmemişti.

İspanyol basınından Marca'nın 'Barça geliyor' isimli inceleme şeklindeki haberine göreBarcelona, bu yaz transfer döneminde kadrosuna önemli değişikliklere imza atabilir.

44 yaşındaki Katalan teknik adam Tito Vilanova, yedek ve genç oyuncularla birlikte 32 kişiyi bulan bu dolgun ve şişkin kadroyu ilk etapta 22-23 kişi seviyesine indirmeyi planlıyor.

Yaz transfer sezonunda Barcelona adına önemli olan iki ismin geleceği ise büyük tartışmakonusu oldu.

Yaptığı hatalar ile sık sık İspanyol ve Katalan basını tarafından eleştirilen Victor Valdes'in takımdan ayrılması gündemdeyken, oyuncunun sık sık Premier Lig'e olan hayranlığının ayyuka çıkmasıyla birlikte takımda kalma olasılığı da gün geçtikçe azalıyor. 31 yaşındaki kalecinin en büyük talibi ise İngiltere Premier Lig ekiplerinden eski günlerini arayan Arsenal...

Victor Valdes gibi ismi büyük bir soru işareti olan oyuncu da Alexis Sanchez... Marca, Şilili oyuncunun iyi bir bonservis bedeline elden çıkartılabileceğini ve Serie A şampiyonu Juventus'un 24 yaşındaki oyuncu için bir teklife hazırlandığı da haberin detaylarında yer verdi. Ancak buna rağmen Alexis Sanchez'in takımda kalmak için elinden geleni yapacağı da biliniyor.

Bu iki yıldız oyuncunun yanı sıra Barcelona'da bekleneni veremeyen ve rotasyonda kendilerine yer bulmakta güçlük çeken 3 oyuncunun de takımdan ayrılması gündemde... Bu isimler Afellay, Fontas ve Cuenca olarak telaffuz ediliyor. Bonservisi Katalan ekibinde olan ancak Avrupa'nın çeşitli kulüplerinde top koşturan bu isimlerin takıma geri dönmesinin ise oldukça zor olduğu da Marca'daki inceleme haberinde kendisine yer buldu.

Takımdaki en hassas konumda bulunan isim ise Eric Abidal... Kanseri yendikte sonra Mallorca maçıyla birlikte formasına kavuşan Abidal, yönetim tarafından kadroda tutulmak isteniyor. Sözleşmesi Haziran 2013'te bitecek olan 33 yaşındaki Fransız sol bekin takımda kalmasının tek şartı var: Sağlığının daha da iyiye gitmesi...

Bu oyuncuların satışından 50 milyon euro gibi bir gelir elde etmeyi hedefleyen Katalan ekibinin ise hedefinde iki isim var: Santos'un Brezilyalı forveti Neymar ile Valencia'nın 26 yaşındaki kalecisi Vicente Guaita. İlk hedef olarak altyapında kaleci çıkartmak isteyen Barça, bunu gerçekleştirememesi durumunda 50 milyon euroluk bu gelirin 40 milyon euroluk bölümünü Neymar'a, 10 milyon euroluk bölümünü ise Vicente Guaita'ya harcalayabilir.

La Liga ekibi ayrıca Borussia Dortmund'un yıldız defans oyuncusu Hummels'i kadrosuna katarak defansındaki sıkıntıları tümüyle çözmek istiyor. Alman oyuncunun bonservisi çok pahalı olsa da Barcelona, bu oyuncu için kesenin ağzını açıp 20 ila 25 milyon euroluk bir teklif ile Borussia Dortmund'un kapısını çalabilir.

Kaynak: AA