Konya Büyükşehir Belediyesi Aile Sanat ve Eğitim Merkezi (ASEM) olarak kullanılan Cihanbeyli Şehir Konağı’nda düzenlenen programda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan Başkan Altay, “Belediye olarak ASEM’lerimizde ve KOMEK’lerimizde hanım kardeşlerimize hizmet sunuyoruz. KOMEK’te yaklaşık yüzde yetmiş kayıtlarımız hanım kardeşlerimizden oluşuyor. 15 yılda yaklaşık 715 bin sayısına ulaşmış olduk. Sadece bu dönemde 61 bin kayda ulaştık. Böylece hanımlarımızın her alanda gelişmeleri için önemli çalışmalar yürütüyoruz ve yürütmeye devam edeceğiz.” dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi olarak Cihanbeyli'ye 142 milyon liralık yatırım yapıldığını belirten Başkan Altay, “Cihanbeyli’mize hükümetimizin, ilçe belediyemizin yaptığı yatırımları toplarsanız 350 milyon liralık yatırım gerçekleştirilmiş. Bunun bir kısmı temel insani hizmetlerden olan su ve kanalizasyon hizmetlerine giderken, bir kısmı da burada gördüğünüz gibi yeni binaların inşasına gitmiş. Cihanbeyli'de çok uyumlu bir çalışma içerisindeyiz. Büyükşehir Belediyesi olarak Mehmet Kale başkanımızla birlikte çalışıyoruz. Ben emeklerinden dolayı kendisine teşekkür ediyorum.” dedi.

CİHANBEYLİ VE KULU’YA ATIKSU ARITMA TESİSİ MÜJDESİ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Konya'nın meselelerini yakından takip ettiklerini belirten Başkan Altay, “Burası Tuz Gölü havzasında. Sayın bakanlarımıza gittik, Tuzyaka, Gölyazı ve Cihanbeyli merkezi ile Kulu Ömeranlı’nın atıksu problemleri var dedik. Hemen talimat verildi. Şu anda ihale hazırlığındayız. Tam 26 milyon liralık hibe desteği ile inşallah bu saydığım 4 bölgenin atıksu arıtma tesisinin bu yıl ihalesini gerçekleştirmiş olacağız. Hayırlı uğurlu olsun.”diye konuştu.

Başkan Altay, daha sonra Yeniceoba Mahallesi'ndeki KOMEK Merkezi’ni ziyaret eti. Altay, sınıfları inceleyerek kursiyerlere çiçek takdim etti. Kulu ilçesini de ziyaret eden Altay, kültür merkezinin açılışına katılarak vatandaşlarla bir araya geldi. 

Mehmet IŞIK/KONYA, (DHA)