Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve ilçe belediye başkanları ile şehrin projelerinin konuşulduğu istişare toplantısında bir araya gelen Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, “İlçemizde kanayan bir yarayı daha kapatarak 35 yıldır süren tapu problemini çözüme kavuşturduk” dedi.

Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve ilçe belediye başkanları ile şehrin projelerinin konuşulduğu istişare toplantısına katıldı. Başkan Kale, Konya projeleriyle ilgili verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini kaydetti.

’35 YILLIK SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞTURDUK’

Cihanbeyli’de 35 yıldır süren tapu sorununu Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un desteğiyle çözüme kavuşturduklarını belirten Başkan Kale “İlçemizde kanayan bir yarayı daha kapatarak 35 yıldır süren ve yaklaşık 1.700 tapuyu kapsayan sorunu ortadan kaldırdık. Tapular inşallah bayramdan sonra törenle hak sahiplerine teslim edilecek. Yeniceoba, Bulduk, Kuşça ve Gölyazı’da mülk sahiplerinin yaşadığı bu problemin ortadan kaldırılmasında bizlere büyük destek veren Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’a tüm hemşehrilerim adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

FIRTINADA VATANDAŞIN YARDIMINA KOŞULDU

Cihanbeyli’de cumartesi günü etkili olan fırtınada zarar gören vatandaşların yardımına koştuklarını dile getiren Başkan Kale, “İlçemizde yaşanan kuvvetli fırtına nedeniyle bazı binalarda ve araçlarda maddi hasar meydana geldi. Çok şükür ki herhangi bir yaralanma olmadı. Fırtınanın ilk dakikalarından itibaren Kaymakamlık, Büyükşehir Belediyesi, Cihanbeyli Belediyesi, AFAD ile Çevre ve Şehircilik ekipleri teyakkuz halinde olmuştur. Konuyu yakından takip eden Konya Valimiz Sayın Vahdettin Özkan ile Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay'a çok teşekkür ediyorum. Fırtına nedeniyle mağduriyet yaşayan vatandaşlarımızın yardımına koştuk. Ayrıca kriz masası ekiplerimiz hasar tespit çalışmaları yaptı. Bu süreçte tam kadro görev başında olan belediye çalışanlarımıza özverilerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Tekrar tüm hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim ilçemizi, şehrimizi, ülkemizi her türlü afetten korusun” dedi.

RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

Başkan Mehmet Kale, yayımladığı mesajla da yaklaşan Ramazan Bayramını tebrik etti.

Bayramların toplumsal barış, sevgi, dostluk, kardeşlik, birlik ve beraberlik için mükemmel bir vesile, eşsiz birer fırsat olduğunu ifade eden Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale; “Rahmet, mağfiret ve bereket ayı olan Mübarek Ramazan-ı Şerif’i geride bırakmanın hüznünü yaşarken, bayrama ulaşmanın da sevinci içerisindeyiz. Bayramın coşkusunu Kovid-19 nedeniyle maalesef tam anlamıyla yaşayamıyoruz. Vatandaşlarımızdan devletimizin yayınladığı genelgelerin gereğini yerine getirmelerini rica ediyorum. Tedbiri elden bırakmayalım. İçinde bulunduğumuz mübarek günlerin ülkemizin ve tüm dünyanın koronavirüs salgınından kurtulmasına vesile olmasını diliyorum. Başta Cihanbeylili hemşehrilerim olmak üzere tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyorum" dedi.