Konya’nın Cihanbeyli İlçesi son dönemdeki atılımlarıyla dikkatleri üzerinde topladı. İlçeye birbiri ardına dev eserler kazandıran Belediye Başkanı Mehmet Kale, hemşehrilerine yeni müjdeler verdi. Sağlık alanında Cihanbeyli’ye yeni tesisler kazandıracaklarını açıklayan Başkan Kale, hayvan barınağı ihalesinin de önümüzdeki günlerde yapılacağını kaydetti.

 Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale yaptığı açıklamada, belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi. Her alanda kazandırdıkları yeni projelerle ilçeyi adeta yeniden inşa ettiklerini belirten Kale, hemşehrilerine yeni müjdeler verdi.

 YENİ SAĞLIK TESİSLERİ KAZANDIRILIYOR

 Sağlıkla ilgili ilçeye yeni hizmet alanları kazandıracaklarını açıklayan Başkan Kale, Cihanbeyli’ye yeni bir Sağlık Müdürlüğü ile Aile Sağlığı Merkezi ve Sağlıklı Yaşam Merkezi yaptırılması için çalışmalar başladığını belirtti. Kale, “Bu binaların yapımını Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca'nın da desteğiyle en kısa sürede tamamlamanın gayretinde olacağız. İlçemize hayırlı olsun” dedi.

 HAYVAN BARINAĞI İHALESİ 23 EYLÜL’DE

Geçtiğimiz günlerde ilçeye hayvan barınağı kazandıracaklarının müjdesini veren Başkan Kale, projeyle ilgili ön hazırlıkların tamamlandığını ve ihalenin Eylül ayında gerçekleştirileceğini belirtti. Vatandaşlara seçim öncesi verdikleri bir sözü daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Kale “Biz sözümüzün eriyiz. Yapacağımız işi söyler, sözümüzü de tutarız. İşte bunu bir ispatı daha! Bölgemizde eksikliği hissedilen hayvan barınağının ihalesi 23 Eylül'de gerçekleştirilecek. Sahipsiz hayvanların bakım ve rehabilitasyonları için büyük önem taşıyan bu proje için ilk ihaleye Cihanbeyli'de çıkılıyor. Biz söz veririz, bunu da tutarız” ifadelerini kullandı.

90 YILLIK CADDE TAMAMEN YENİLENİYOR

 İlçe merkezinde altyapısı tamamen yenilenen Konya Caddesi’ndeki ‘prestij cadde’ çalışmalarını yerinde inceleyen Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, tamamlandığında bu caddenin ilçe merkezinin çehresini tamamen değiştireceğini kaydetti. Kale “Konya Caddesinde başlattığımız prestij cadde çalışmalarını yerinde inceledik. İlçemizin 90 yıllık Konya Caddesini ilmek ilmek dokuyoruz. Burayı günün şartlarına uygun modern bir altyapıya kavuşturduk. Şimdi ise görenlerin hayran kalacağı bir üstyapı oluşacak. Çalışmalar en kısa sürede tamamlanacak” dedi.

 OKULLAR YENİ DÖNEME HAZIRLANIYOR

 Cihanbeyli’deki okulların yüz yüze eğitime başlanacağı 6 Eylül’e en iyi şekilde hazırlamak için üzerlerine düşen görevi fazlasıyla yerine getirmenin gayretinde olduklarını belirten Kale, ayrıca ihtiyaç duyulan okullara basketbol potası kazandırdıklarını kaydetti. Kale, yeni tenis kortu yapılan Cihanbeyli Gençlik Merkezindeki basketbol sahasını da tamamen elden geçirdiklerini, ayrıca bu merkezde kameriyeleri ve yürüyüş yollarıyla çok güzel bir çevre düzenlemesi yaptıklarını kaydetti.