Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, ilçeye yeni müjdeli haberler verdi. Vatandaşların yaşam standardını yükseltmek için var güçleriyle çalıştıklarını belirten Başkan Kale, ilçe merkezine yaptırılacak ve içinde yarı olimpik yüzme havuzunun da olduğu spor kompleksinin ihalesinin yapıldığını açıkladı. Merkezdeki futbol sahasının BAL Ligi maçlarına uygun hale getirileceğini ifade eden Kale, yol seferberliği kapsamında yeni atılan adımları da anlattı.

Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, yaptığı açıklamada ilçeye yeni müjdeler verdi. Seçim öncesi verdikleri bir sözü daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Kale, ilçe merkezinde inşa edilecek ve içerisinde yarı olimpik yüzme havuzunun da bulunduğu dev spor kompleksinin ihalesinin gerçekleştirildiğini açıkladı. Kale “Söz verdik, yapıyoruz! Cihanbeyli'ye muhteşem bir eser daha kazandırıyoruz. Yarı olimpik yüzme havuzu ile futbol, tenis, basketbol ve voleybol sahalarının yer alacağı spor kompleksinin ihalesi yapıldı. İlçe merkezimizde inşa edilecek ve gençlerimizin hoşça vakit geçirebileceği sosyal donatıların da bulunacağı dev tesisi en kısa sürede vatandaşlarımızın hizmetine sunmanın gayretinde olacağız. Desteklerinden dolayı Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay'a hemşehrilerim adına şükranlarımı sunuyorum. İlçemize hayırlı olsun” dedi.

FUTBOL SAHASI YENİLENİYOR

Cihanbeyli merkezdeki bir diğer önemli spor projesinin de Yeşilöz Mahallesindeki futbol sahasının yenilenmesi olduğunu anlatan Kale, bu çalışmaların da kısa sürede tamamlanacağını açıkladı. Kale “Yeşilöz Mahallemizdeki mevcut çim sahayı yeniliyoruz. Soyunma odaları, 500 kişilik tribünü, 3 kulvarlı koşu pisti ve zemini ile tesis baştan aşağı ele alınarak BAL Ligi maçlarına hazır hale getirilecek. Konuyla ilgili ihale yapıldı. Diğer taraftan İnsuyu, Beyliova, Böğrüdelik, Zaferiye, Tüfekçipınar, Sağlık, Damlakuyu, Günyüzü, Hodoğlu ve Taşpınar mahallelerimizde inşa ettiğimiz sentetik çim sahalarda sona yaklaştık. Günyüzü'ndeki yüzme havuzunun inşaatı da hızla devam ediyor. Başta gençlerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızın hizmetine yeni spor alanlarını sunacak olmanın heyecanı içerisindeyiz.  Desteklerinden dolayı Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

YOL SEFERBERLİĞİ DEVAM EDİYOR

Başkan Kale açıklamasında ilçede başlattıkları yol seferberliği ve prestij cadde çalışmaları hakkında da bilgi verdi. Cihanbeyli’yi modern yollarla donattıklarını belirten Başkan Kale, “Türkiye’nin yüzölçümü bakımından en büyük ilçesi olan Cihanbeyli’mizin tüm mahallelerinde ihtiyaç duyulan bölgelerde ekiplerimiz gereken çalışmaları yapacak. Halkımızın yaşam standardını yükseltmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Atçeken Mahallemizde Devlet Hastanesine uzanan yollar ile prestij caddemizin yapımını en kısa sürede tamamlayacağız. Karabağ, Bulduk, Yeniceoba mahallelerimizde bir taraftan prestij cadde çalışmalarını yürütürken diğer yandan da kilitli taş döşeme işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Kütükuşağı mahallemizde ise prestij cadde ve kilitli taş çalışmalarını başlattık. İlçemizi modern yollarla donatıyoruz” diye konuştu.

 

YENİCEOBA-SAĞLIK YOLU ASFALT PROGRAMINA ALINDI

İlçeye bir müjdeli haberi de yol seferberliği kapsamında veren Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, Cihanbeyli’nin doğusu ile batısını birbirine bağlayan Yenicecoba makası-Sağlık arasındaki 12 kilometrelik yolun asfalt programına alındığını açıkladı. Kale ‘‘Sadece Sağlık'taki vatandaşlarımızın değil başta Gölyazı'da olmak üzeri çevredeki diğer mahallelerimizde yaşayan hemşehrilerimizin de özlemle beklediği bu çalışmanın en kısa sürede tamamlanması için gayret edeceğiz. Konuyla ilgili desteklerinden dolayı Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu'na şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca Konya Valimiz Sayın Vahdettin Özkan ve Karayolları Bölge Müdürlüğümüze de çok teşekkür ediyorum” dedi.

KÖPRÜLER YENİLENİYOR

Cihanbeyli’nin 4 çevre mahallesinde özellikle kış aylarında yaşanan bir sorunu çözmek için önemli bir adım attıklarını belirten Başkan Kale “Yeniceoba, Yeşildere, Bulduk ve Kütükuşağı'ndaki vatandaşlarıma müjdeli bir haberim var. Bölgeden geçen kanal üzerindeki köprülerin yetersiz kalması kış aylarında sel ve su baskınlarına yol açıyor, hem can hem de mal güvenliğini tehdit ediyordu. Ayrıca ulaşımı durma noktasına getiriyordu. İşte şimdi bu tehlikeleri ortadan kaldırıyoruz. Bir süredir üzerinde hassasiyetle durduğumuz konuyla ilgili neticeye ulaştık. Üç köprü ihtiyaca uygun bir şekilde yeniden inşa ediliyor. Desteklerinden dolayı Konya Valimiz Sayın Vahdettin Özkan ile Karayolları Bölge Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum” dedi.